ΚΑΤΑΜΑΥΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ - Τεράστια βουτιά του χρηματιστηρίου - Τσουνάμι ρευστοποιήσεων στις ασιατικές αγορές

Του Στρατή Μαζίδη

Μαύρη Δευτέρα στο χρηματιστήριο της Σαγκάης που έκλεισε με πτώση 8,5 τοις εκατό χτυπώντας κόκκινο, καθώς τα μέτρα του Πεκίνου δεν έχουν καταφέρει να κατευνάσουν τις ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με την επιβράδυνση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

Οι μετοχές της Κίνας έκλεισαν σημειώνοντας ρεκόρ κατώτερου σημείου για το 2015 και παρά το γεγονός της ανόδου κατά 60% μόλις τον περασμένο Ιούνιο. Ο πίνακας που ακολουθεί είναι ενδεικτικός:

Source: Bloomberg

"Αυτή είναι μια πραγματική καταστροφή και φαίνεται ότι τίποτα δεν μπορεί να τη σταματήσει" δηλώνει στο πρακτορείο Bloomberg με ανησυχία ο Chen Gang, επικεφαλής επενδύσεων της Heqitongyi Asset Management Co με έδρα τη Σαγκάη. «Αν δεν κόψουμε οι ίδιοι τις μετοχές, τότε το  ταμείο αντιμετωπίζει τον κίνδυνο του αναγκαστικού κλεισίματος. Πολλά ιδιωτικά κεφάλαια υπέστησαν πρόσφατα αυτή τη ζημιά. Ελπίζω να μπορέσουμε να επιβιώσουμε."

Οι ασιατικές αγορές ακολούθησαν την Κίνα με ένα ευρύ κύμα ρευστοποιήσεων.

https://pbs.twimg.com/media/CNJWw81VAAATbCu.jpg
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail