Μετά τις "πανελλήνιες εξετάσεις" γίνονται και "επισιτιστικές εξετάσεις" για ένα πιάτο φαΐ!

Του Αθανάσιου Καρανάσιου

Άκουσον άκουσον ηλιθιότητα!!!... Μετά τις "πανελλήνιες εξετάσεις" γίνονται και "επισιτιστικές εξετάσεις" για ένα πιάτο φαΐ!

Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας .
διακινδυνεύεις από εγκεφαλικό ή να σου λυθεί ο ομφαλός από τα γέλια, απ αυτούς, που πάσχουν από μαλάκυνση εγκεφάλου (*)!

Σηκώθηκα ευδιάθετος σήμερα το πρωί, μετά το χθεσινοβραδινό αυγουστιάτικο νυχτοπερπάτημα με ένα πανέμορφο "πρόσωπο" -την Ελληνίδα Πανσέληνο (!!!) και ξεφύλλισα επιλεκτικά εδώ και κει κάποιες εφημερίδες της εβδομάδας. Διάβασα διάφορα και έφερα στη σκέψη μου κάμποσα, εν πολλοίς γνωστά και μη εξαιρετέα, όπως:

- Ότι η ιδιότητα της κυρίας Φώφης (της κας προέδρου του σοσιαλιστικού κινήματος), αυτής που κατασκήνωνε στις Βρυξέλλες, μπας και δεν συμφωνηθεί το 3ο μνημόνιο, είναι . Συνταξιούχος Τραπεζικός Υπάλληλος και παραπονείται, ότι θα πάρει κουτσουρεμένη σύνταξη . Τρόπος του λέγειν δηλαδή 3ο μνημόνιο, ανάλογα πως βαφτίζουν το κρέας ψάρι, αφού τα οι δανειακές συμβάσεις, τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί νόμοι αυξάνονται και πληθύνονται επικίνδυνα. Ήδη έχουν θεσμοθετηθεί -με τη υπερψήφιση από την εκάστοτε συμπολίτευση και τη "καταψήφιση" από την εκάστοτε αντιπολίτευση βεβαίως, βεβαίως- περί τα 30.000 (!) άρθρα μεταρρυθμίσεων-ανατροπών, στην πλειονότητά τους σε βάρος των μεσαίων και ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων! Μια βίαιη αναδιανομή πλούτου/περιουσίας με στόχο την εξαθλίωση και την υποτέλεια. Παρ όλα αυτά, δεν έχει θιχτεί στο ελάχιστο η κατεστημένη πολιτική/οικονομική/κοινωνική αταξία πραγμάτων, για ευνόητους λόγους συντήρησης της κατρακύλας και επίτευξης των στόχων!

- Ότι μαζί με τις πρόωρες εκλογές και τις ρητορικές επουσιώδεις-γελοίες αντιπαραθέσεις ξεχάστηκαν οι κ.κ. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ (ο εγκάθετος της τρόικα, ο σαλτιμπάγκος των στατιστικών στοιχείων), ο Στουρνάρας (ο μεταπράτης των δημόσιων τραπεζών κλπ., ο διαχρονικός φίλος -"Γιάννης" του Σόιμπλε, ο Παυλόπουλος (Τ3 -Τ10), ο Σημίτης (τιτλοποίηση των πάντων, εξαπάτηση ταμείων, χρηματιστήριο, ελαστικοποίηση εργασιακού, Δουβλίνο ΙΙ κλπ.) κ.ά, πολλών.
- Ότι δεν ψηφίζει ο Ελληνικός Λαός, μέσω της συμμετοχής του στις εκλογές, δεν προκρίνει τους εκλεκτούς του, απλά νομιμοποιεί τους διορισμένους στις λίστες ψηφοδελτίων από τους κομματικούς/οικονομικούς κύκλους.
- Ότι η μακιαβελική, κατά τα φαινόμενα σε διατεταγμένη υπηρεσία ,"πρώτη και τελευταία φορά αριστερά", παρά την παράδοση άνευ όρων της Ελλάδας, έχει το θράσος να ζητά τη ψήφο του Ελληνικού Λαού.
- Ότι η εγκάθετη "κυρά Τασία" με τις πλάτες των αφεντικών της συνεχίζει σιωπηλά το ανθελληνικό εθνοκτόνο έργο της, χωρίς η κυβέρνηση "Τσίπρα" να έχει υποβάλει ποτέ στον Επίτροπο κ. Αβραμόπουλο (που δεν είδε, δεν άκουσε τίποτα) -έστω για την τιμή των όπλων- αίτημα για ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.
- Ότι ο Μεϊμαράκης παίζει μπάλα στο πεζοδρόμιο σαν αθώο μικρό παιδί, παριστάνοντας τον ανήξερο, για ό,τι έχει διαμειφθεί στη χώρα και με δική του συνευθύνη.
- ΄Οτι ως συνήθως ιστορικά συμβαίνει, η Χρυσή Αυγή ανέλαβε κι αυτή το "σωτήριο" ρόλο της με όρους ολοκληρωτισμού-υπερσυγκεντρωτισμού εξουσίας ("εμείς οι εκλεκτοί του Θεού και κανείς άλλος, ξέρουμε αυταρχικά να διατάζουμε και εσείς πρέπει δουλικά να εκτελείτε")!
- Ότι κλπ. κλπ.

Όμως εκεί που ήμουνα έτοιμος, να περαιώσω την ανάγνωση των εφημερίδων, η ματιά μου "έπεσε" στην εξής δημοσίευση- δήλωση, ενός αντιδημάρχου κοινωνικής πολιτικής (ενός ακόμα "σωτήρα"), την οποία αντιγράφω αυτολεξεί:

"Χιλιάδες αιτήσεις για επισιτιστική συνδρομή

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατάθεσης των αιτήσεων των ενδιαφερομένων (σ.σ. !) του επιχειρησιακού προγράμματος επισιτιστικής συνδρομής. Ο υπάλληλοι της κοινωνικής υπηρεσίας, καθώς και οι υπάλληλοι του κοινωνικού ιατρείου του δήμου . ανταποκρίθηκαν με το καλύτερο δυνατό τρόπο προς εξυπηρέτηση των πολιτών, (σ.σ. πάντα οι δημόσιοι υπάλληλοι "εξυπηρετούν" άλλους όχι τον εαυτό τους, κάνουν χάρη, όχι ότι πληρώνονται για την υπηρεσία τους κι ότι είναι υποχρεωμένοι γι αυτή)! Στο πλαίσιο του προγράμματος στους ωφελούμενους (σ.σ. !!) θα παρέχονται πακέτα τροφίμων, είδη οικιακού καθαρισμού, βρεφικά και παιδικά είδη, έτσι όπως θα εξειδικευτεί μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής αυτών.

Αναμένεται σύντομα να ολοκληρωθεί η επεξεργασία των αιτήσεων και κατόπιν να ανακοινωθούν (σ,σ, !!!) τα ονόματα των επιτυχόντων (σ.σ. κάγκελο!!!!). Ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής κ. Ν . Πα.και το προσωπικό των κοινωνικών υπηρεσιών εύχονται καλή επιτυχία στους αιτούντες (σ.σ. εδώ κυριολεκτικά λύνεται αναπόφευκτα ο ομφαλός!!!!!)."

Και μια και ο λόγος για την (ελληνική-ανθρώπινη) ηλιθιότητα, ας θυμηθούμε σταχυολογώντας κάποια σχετικά , ιδιαίτερα εύστοχα αποφθέγματα:

Γ. Κονδύλης (αντιβασιλέας, συνταγματάρχης, πρωθυπουργός, πραξικοπηματίας):
"Αν ήξερα πόσο ηλίθιος είναι ο Ελληνικός Λαός, θα τον κυβερνούσα . από τότε που ήμουνα λοχίας"!

Αϊνστάιν (γνωστός Γερμανοεβραίος φυσικός, βραβείο Νόμπελ, θεμελιωτής της Θεωρίας της Σχετικότητας): "Δύο πράγματα δεν έχουν όρια. Το σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα. Για το πρώτο δεν είμαι σίγουρος"!

Σίλερ (Γερμανός συγγραφέας, ποιητής και ιστορικός, πρώτος μεγάλος εκπρόσωπος του ρομαντικού κινήματος): "Ενάντια στην ηλιθιότητα ακόμα και οι Θεοί . αγωνίζονται μάταια".

Γι αυτό, σας λέω, στη χώρα που ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα (που απουσιάζει η σοβαρότητα) . "ματαιότης ματαιοτήτων τα πάντα ματαιότης".

Καλή Κυριακή, Καλή Υγεία και Καλή Δύναμη στους Καλούς Ανθρώπους!

(*) "Μαλάκυνση εγκεφάλου": "Παθολογική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από μείωση ή τέλεια εξαφάνιση της συνοχής των στοιχείων του εγκεφαλικού ιστού".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail