Γιατί η Γερμανία βάζει μπροστά σα φερέφωνο τη Φινλανδία και ζητά μαζί με πέντε κράτη την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Του SON OFEON

Αρχικά ήταν απλά μια ανεπιβεβαίωτη πληροφορία που κυκλοφόρησεί στο γερμανικό μέσο ενημέρωσης FAS, που ανέφερε ότι ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ είχε προτείνει μία επιλογή για "προσωρινό Grexit".

Στη συνέχεια η πληροφορία πήρε κάποια περισσότερη έκταση όταν ένας δημοσιογράφος του ZDF ανέφερε ότι ήταν κάτι πολύ περισσότερο από μία πιθανολόγηση...

* Η ιδέα για "προσωρινό Grexit"κυκλοφορεί, αλλά δεν συζηττέται ακόμη στο Eurogroup αλλά το σχέδιο υπάρχει και κυκλοφορεί.

Φαίνεται τώρα ότι αυτό δεν ήταν μόνο  μια φήμη, αλλά  ότι ο τρόπος σκέψης του Σόιμπλε έγινε μεταδοτικός : Πριν από λίγο  ο φινλανδικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός MTV ανέφερε ότι πρώτη η Φινλανδία, και στη συνέχεια τα μικρότερα κράτη της  Ευρωζώνης, αν  και σαν  έθνη είναι  κάπως πιο φερέγγυα, δηλαδή  η  Εσθονία, η  Λιθουανία, η  Σλοβακία, η  Σλοβενία και ακόμη και η Ολλανδία, υποστηρίζουν τη γερμανική θέση για  προσωρινή αναστολή της συμμετοχής της Ελλάδας ως μέλος της ζώνης του ευρώ.

* Η κυβέρνηση της Φινλανδίας κινδυνεύει να καταρρεύσει σήμερα το πρωί. Οι Πραγματικοί Φινλανδοί λένε όχι για την Ελλάδα και απειλούν να εγκαταλείψουν την κυβέρνηση.

*Σύμφωνα με πηγές του Yle, η στάση της Φινλανδίας στο Eurogroup είναι πιο σκληρή απ' αυτή της Γερμανίας.

* Σύμφωνα με πηγές του Yle, η εντολή του Stubb από το Φινλανδικό κοινοβούλιο είναι πολύ περιορισμένη. Στην πράξη σημαίνει grexit aπό το Eurogroup.

*ΜΤV3: Η Φινλανδική κυβέρνηση υποστηρίζει την ιδέα του προσωρινού grexit για την Ελλάδα, (Δεν το πιστεύω 100% και δεν υπάρχει επιβεβαίωση της είδησης)

* Ο επικεφαλής της μεγάλης επιτροπής δεν θα σχολιάσει αν είναι ακριβείς οι ειδήσεις ότι η κυβέρνηση της Φινλανδίας υποστηρίζει το προσωρινό grexit. "H θέση της είναι μυστική".

*Αυτό θα εξηγούσε γιατί ο Stubb για πρώτη φορά στη καριέρα του δε βρήκε χρόνο για να κάνει σχόλια στην έξοδο του.

*Εντάξει, ήδη τρία μεγάλα Φινλάνδικά μέσα ενημέρωσης (MTV3, HS, YLE) μεταδίδουν την ίδια είδηση. Η Φινλανδική κυβέρνηση θέλει την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης.

*Θα ήθελα να συστήσω στον κόσμο να παραμείνει επιφυλακτικός για την είδηση ότι η Φινλανδία θέλει την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης, Μου φαίνεται δύσκολο να πιστέψω ότι συμπεριφέρονται σκληρότερα από την Γερμανία, ότι ακολουθούν τον Σόιμπλε.

Αλλά ... ο  Σόιμπλε  μπορεί να ενεργεί μετά από εντολές της Μέρκελ, καθώς οι δύο τους απλά παίζουν το ρόλο του  καλού σστυνομικού και του κακού αστυνομικού.

*Σύμφωνα με πηγές της γερμανικής κυβέρνησης, η ιδέα για προσωρινό grexit συμφωνήθηκε από την Μέρκελ και τον αναπληρωτή καγκελάριο Gabriel

https://t.co/Psz8oLe2xL

Το   Φινλανδικά μέσο  Kauppalehti επιβεβαιώνει ότι ο ηγέτης του κόμματος των Φινλανδών Timo Soini απλά είπε όχι σε περισσότερα προγράμματα ελληνικής διασώσης:

Ο Υπουργός Εξωτερικών Timo Soini ενεργώντας με βάση οδηγίες από  τη Φινλανδική Κυβέρνηση δεν επιτρέπει  την υποστήριξη των Ελλήνων.
«Το σημείο εκκίνησης είναι φυσικά το γεγονός ότι οι ευθύνες της Φινλανδίας δε θα μεγαλώσουν.
Αποτελεί τμήμα του  κυβερνητικού προγράμματος δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Timo Soini, σχολιάζοντας σχετικά με το ενδεχόμενο τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα προς το δημοσιογραφικό μέσο Ilta-Sanomat.

Σε αυτή την περίπτωση μπορεί κανείς να ξεχάσει το  Grexit: Σε αυτό το σημείο της συνολικής διπλωματικής αποτυχία, θα πρέπει κάποιοε να ανησυχεί για το πόσο χρόνο διαθέτουν τα υπόλοιπα χρεοκοπήμενα κράτη των PIIGS, αν και ενεργά προσποιούνται ότι  βρίσκονται σε καλή κατάσταση, πριν να συναντήσουν την οργή της "Βόρειας Ευρώπης" στο δρόμο τους.

Όσο για την Ελλάδα, τώρα φαίνεται ότι είναι μόνο ένα θέμα χρόνου.

http://www.zerohedge.com/sites/default/files/images/user5/imageroot/2015/07/eurozone%20in%20flames_0.jpg

ΠΗΓΗ http://www.zerohedge.com/news/2015-07-11/finland-echoes-germany-wants-greece-out-five-other-nations-back-grexit


ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Οι Γερμανοί φοβούνται τόσο πολύ την οργή των Αμερικανών, που βάζουν την ουδέτερη Φινλανδία να στηρίξει και να εκφράσει τις απόψεις τους.

Η Φινλανδία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ.

H μικρή Φινλανδία έχει περίπου το μισό πληθυσμό της Ελλάδας και είναι η μόνη από τις σκανδιναβικές χώρες, που εμπιστεύτηκε το ευρώ και μπήκε στη περιπέτεια της  ευρωζώνης...


Η ευρωπαική ιστορία της είναι ολιγόχρονη.
Από τον 12ο έως τον 18ο αιώνα ήταν υπό σουηδική κατοχή, τον 18ο αιώνα κατακτήθηκε από τους Ρώσους και απέκτησε την ανεξαρτησία της μόλις το 1905.
Η Φινλανδία και η Τσεχία βοήθησαν την Ελλάδα υπό όρους στα προηγούμενα προγράμματα διάσωσης και μάλιστα ειδικά η Φινλανδία το έκανε με προνομιακές εγγυήσεις και με το αζημίωτο.
Χθες κατάφερε να παρασύρει στις θέσεις της Γερμανίας και άλλες πέντε μικρές ευρωπαικές χώρες.
Κοινό χαρακτηριστικό τους είναι ότι κατά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο υποδουλώθηκαν όλες τους στη Γερμανία και είχαν δοσιλογική κυβέρνηση.
Κάποιες απ' αυτές μάλιστα είχαν πολίτες τους να μάχονται υπέρ της Γερμανίας  με στρατιωτικές δυνάμεις τους υπό την διοίκηση και τα λάβαρα των SS.
Aλλά αυτά βέβαια είναι ιστορία και μπορεί να επαναληφθούν στο μέλλον μόνο  ως φάρσα...
Αυτό που έχει σημασία είναι ότι από τις 19  χώρες της ευρωζώνης  οι 7 συνασπίστηκαν και ζητούν "προσωρινό" grexit της Ελλάδας.
Όλες αυτές οι χώρες αποτελούν το 36% της ευρωζώνης, δηλαδή την μειοψηφία.
Οι περισσότερες απ' αυτές έχουν κοινά σύνορα μεταξύ τους και θα μπορούσαν να γίνουν μία επικράτεια με την προσάρτηση της Αυστρίας και της Πολωνίας (ή εναλλακτικά της μισής Ουκρανίας)
Τώρα αν αυτό δεν αποτελεί σατανική σύμπτωση με το αρχικό σχέδιο του Χίτλερ,πώς  αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί?
Μήπως γερμανική εμμονή σε αποτυχημένα στο παρελθόν σχέδια, που οδήγησαν σε δύο παγκόσμιους πολέμους και στη διάλυση της?
H Eυρώπη δεν κινδυνεύει από grexit, αλλά από τα οικονομικά μύχια σχέδια της Γερμανίας.
Σύντομα θα έχουμε κρίση στην ΕΕ .
Η κρίση αυτή θα λήξει όταν δέκα βασιλιάδες θα συνεργασθούν υπό την ηγεσία ενός προσωρινού βασιλιά για λίγο χρόνο.
Προσέξτε καλά αυτό τον βασιλιά, γιατί δεν θα έχει καλές προθέσεις.
Οι υποψήφιοιι πλέον είναι σχεδόν γνωστοί, γιατί από τους 19  της ευρωζώνης, αν αφαιρεθούν οι επτά (Γερμανία,Ολλανδία, Φινλανδία, Τσεχία, Σλοβακία, Λιθουανία, Σλοβενία) και η Ελλάδα , μένουν 11...
Τυχαίο?
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail