Ντε Βιλπέν: Ελληνας Ντε Γκωλ ο Τσίπρας! Τυφλωμένη η Ευρώπη, περήφανη η Ελλάδα

Γράφει η Βάσια Ζαριφοπούλου

Ο Γάλλος, πρώην πρωθυπουργός στην κυβέρνηση Σιράκ (Chirac), Dominique de Villepin, βροντά κι αστράφτει υπέρ της Ελλάδας και του δικαίου των λαών της Ευρώπης. Ο Τσίπρας, ένας νέος de Gaulle, λέει με έμφαση.

Ο πρώην πρωθυπουργός, σε συνέντευξή που έδωσε την Τρίτη το πρωί στο κανάλι BFM, ήταν πολύ επικριτικός για τις ενέργειες των ευρωπαίων ηγετών και της Γαλλίας. "Η Ελλάδα ξαναβρήκε την περηφάνεια της, για μένα είναι γκωλλική", ισχυρίστηκε.

«Πάω στοίχημα ότι ο στρατηγός ντε Γκωλ, εάν ζούσε, θα πήγαινε στην πλατεία Συντάγματος και στο τέλος της ομιλίας του, θα σήκωνε τα χέρια του προς τον ουρανό, αναφωνώντας « Ζήτω η Ελλάδα!».

. «Σήμερα έχουμε την ευκαιρία, και το ξαναλέω ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, να έχουμε ένα νεαρό, με ηγετικές ικανότητες και ανεξάρτητο Έλληνα Πρωθυπουργό, τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είναι αξιόπιστος στα μάτια ενός μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινής γνώμης.

«Είμαι πολύ στενοχωρημένος από την Ευρωπαϊκή τύφλωση", κατέληξε.

http://www.lefigaro.fr/politique/le-scan/citations/2015/07/07/25002-20150707ARTFIG00095-dominique-de-villepin-rend-hommage-a-alexis-tsipras.php
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail