Γιατί δεν υπάρχει φοροδιαφυγή στην Ελλάδα

Του Στρατή Μαζίδη

Μόνιμο σύνθημα και λύση - ασπιρίνη αποτελεί για το εκάστοτε κόμμα που διεκδικεί την εξουσία η... πάταξη της φοροδιαφυγής. Πεδίον δόξης λαμπρόν με αρκετά θεωρητικά δις ευρώ με σκοπό την αναδιανομή στο λαό.

Στην Ελλάδα όμως δεν υπάρχει φοροδιαφυγή διότι πολύ απλά δεν υφίσταται φορολογικό σύστημα.

Στη χώρα υπάρχει απλά ένα τέρας που κατατρώει ότι ζωντανό βρει μπροστά του για να θρέψει τα πλαδαρά μέλη του, δηλαδή ένα δημευτικό σύστημα για να αιμοδοτεί τους διορισμένους κομματικούς στρατούς και τους 45ρηδες/αρες συνταξιούχους.

Για παράδειγμα έστω ότι έχουμε έναν ελεύθερο επαγγελματία με καθαρό κέρδος € 10.000,00. Μέ ένα δίκαιο - αναπτυξιακό φορολογικό σύστημα με συντελεστή φόρου 10%, θα απέδιδε τα € 1.000,00 και θα κρατούσε τα € 9.000,00.

Με τα σημερινά όμως ισχύοντα θα απέδιδε € 2.600,00 φόρο (26%), € 1.430,00 προκαταβολή φόρου (55%) για το επόμενο έτος, € 600,00 τέλος επιτηδεύματος και θα κρατούσε € 5.370,00.

Και φυσικά με τα ψίχουλα που θα του απομείνουν θα πρέπει να πληρώσει έναν πιθανό δημευτικό ΕΝΦΙΑ και να ζήσει την οικογένειά του.

Αν λοιπόν αυτός ο άνθρωπος βρει τρόπο να δηλώσει λιγότερα έσοδα για να σώσει ότι μπορεί από τον κόπο του, θα χαρακτηρισθεί φοροφυγάς;

Εφόσον υπήρχε πραγματική βούληση όλα αυτά τα χρόνια να αντιμετωπισθεί η πραγματική φοροδιαφυγή και όχι η φοροαποφυγή, μερικές επισκέψεις σε χώρους που στεγάζουν κοινωνικές δομές θα ήταν αρκετές. Εκεί όπου τα φακελάκια διακινούνταν βροχή.

Κανείς δεν επιθυμεί το κράτος συνέταιρο ή παράσιτο στη ζωή του. Για κάθε καθαρά 100 ευρώ που εισπράττει ένας επαγγελματίας τα μισά σχεδόν καταλήγουν με διάφορες αιτίες στο κράτος. Είναι λογικό αυτό;

Και τι γίνονται; Τα απολαμβάνει σε υπηρεσίες; Όχι αλλά πληρώνονται πλεονάζοντες και νεαροί συνταξιούχοι, όπως η Φώφη Γεννηματά όπως αναδείξαμε στη freepen.gr πριν λίγες ημέρες. Είναι λογικό αυτό;

Συνεπώς δεν υπάρχει φοροδιαφυγή διότι δεν έχουμε φορολογικό σύστημα αλλά ένα νταβατζή, ένα μπαμπούλα, ένα παράσιτο.

Αν δε σκοτώσουμε το παράσιτο, άσπρη μέρα δεν πρόκειται να δούμε.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail