Πόσο πλήρωσαν οι ΕΔ την κρίση από το 2009; 54% μείωση δαπανών και τα χειρότερα έρχονται

Η κρίση που μαστίζει την Ελλάδα τυπικά από το 2009 -γιατί είχε αρχίσει νωρίτερα- έχει κυριολεκτικά απειλήσει τις δομές των Ενόπλων Δυνάμεων.
Οι αμυντικές δαπάνες της χώρας από το 2009 ως σήμερα έχουν μειωθεί κατά 54%!!! Το ποσοστό είναι ασύλληπτο. Κι όμως μας ζητάνε κι άλλες περικοπές.

Οι πιέσεις των δανειστών λίγο έλειψε την εβδομάδα που πέρασε να προκαλέσουν αγεφύρωτο χάσμα μεταξυ των κυβερνητικών εταίρων. Ίσως να ήταν κι αυτό το ζητούμενο. Η κρίσης που προκλήθηκε με την πρόταση του Τσίπρα στους θεσμούς για περικοπές 600 εκατομμυρίων ευρώ το 2016 και το 2017, αποφεύχθηκε .
Η Ελλάδα παρά την εξαετή κρίση εξακολουθεί να δαπανά λίγο παραπάνω από 2% του ΑΕΠ της στις αμυντικές της δαπάνες. Δεν το κάνει επειδή μας αρέσουν τα όπλα και οι πόλεμοι . Το κάνει επειδή απειλείται κι επειδή όπως ο ίδιος ο ΓΓ του ΝΑΤΟ είπε δημόσια , καλύπτει ως μέλος του NATO τις αμυντικές ανάγκες της Συμμαχίας στην νοτιοανατολική της πτέρυγα. Ο ίδιος ο ΓΓ του NATO είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μειωθούν οι ελληνικές αμυντικές δαπάνες κάτω από το 2% του ΑΕΠ. Οι Ευρωπαίοι είναι τόσο δύσκολο να το αποδεχτούν;

Η στάση των Βρυξελλών στον θέμα της Εθνικής Άμυνας χαρακτηρίζεται πλέον ύποπτη. Έξι χρόνια κρίσης είναι πάρα πολλά ακομη και για τους γραφειοκράτες λογιστές των Βρυξελλών για να παριστάνουν τους ανήξερους. Ξέρουν πάρα πολύ καλά και που βρίσκεται η Ελλάδα στο χάρτη, τι απειλές έχει να αντιμετωπίσει και τι αποστολές καλείται να εκπληρώσει . Συνεπώς κάτι άλλο επιδιώκουν και αυτό πλέον δεν ειναι συνωμοσιολογία.

Σ΄ αυτά τα έξι χρόνια της κρίσης έκαναν τα πάντα για να εμποδίσουν οτιδήποτε θα μπορουσε να βοηθήσει τις ελληνικές ΕΔ και την ελληνική αμυντική βιομηχανία. Όσες ευκαιρίες παρουσιάστηκαν για την τελευταία “κάηκαν” και οι “εμπρηστές” προέρχονταν κυρίως από την Γερμανία. Οι βιομηχανίες της οποίας θησαύρισαν από την Ελλάδα όταν το “χρήμα έρεε”.

Όσα έγιναν στην Εθνική Άμυνα τα χρόνια της κρίσης δεν πρέπει να μας αφήνουν αδιάφορους. Κυρίως όμως δεν μπορούμε να αγνοήσουμε όσα σχεδιάζονται για το μέλλον και δεν περιλαμβάνουν τίποτα άλλο εκτός από περικοπές,περικοπές και πάλι περικοπές…

Δεν λέμε ότι αυτά τα στοιχεία θα επηρεασουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Να είμαστε βέβαιοι όμως ότι θα επηρεάσουν την απόφαση των στρατιωτικών.

onalert.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail