Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ στο Xαλέπι

Boμβαρδίζοντας τις θέσεις της Οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους στη Sourane (στην επαρχία της Hama), η διεθνής συμμαχία ευνόησε έμμεσα πολλές ένοπλες οργανώσεις που μάχονται το Ισλαμικό Κράτος εδώ και 10 ημέρες σε αυτήν την περιοχή μεταξύ αυτών και την Jabhat al-Nosra (παρακλάδι της Αλ Κάιντα).Αυτή η απόφαση θα μπορούσε να σημαίνει μια αλλαγή τακτικής των αμερικανών.

Για τον Joshua Landis, Διευθυντή του Κέντρου Μελετών για τη Μ Ανατολή τα χτυπήματα της συμμαχίας δύνανται να επαναφέρουν μια ισορροπία στο μέτωπο λίγες ημέρες αφότου η αμερικανική πρεσβεία (κλειστή) στη Δαμασκό είχε κατηγορήσει στο Twitter τη συριακή κυβέρνηση ότι βομβαρδίζει τους “αντάρτες” και επωφελείται το ισλαμικό κράτος.

H παρέμβαση της συμμαχίας στις μάχες που αντιτίθονται οι αντάρτες και το Ισλαμικό Κράτος εγγράφεται σε ένα τετραπλό πλαίσιο: 1 Η μάχη κατά της ISIS που οι ΗΠΑ έκαναν μια απόλυτη προτεραιότητα εγκαταλείπεται για να γίνουν ο περιστασιακός σύμμαχος της el-Qaëda .2:απόπειρα εξωραισμού της εικόνας της al-Nosra που προωθείται από το Κατάρ και την Τουρκία. 3: η συμμαχία δεν βομβαρδίζει τις θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στις μάχες της ισλαμιστικής οργάνωσης με το συριακό στρατό στην Hassaké. 4: αυτή η μάχη μπορεί ν΄αλλάξει το συσχετισμό δυνάμεων στη Β Συρία.

« Το Ισλαμικό Κράτος αναζητεί να κόψει το δρόμο ανεφοδιασμού που ενώνει το Χαλέπι με την Τουρκία.Χωρίς αυτόν τον ανεφοδιασμό οι οργανώσεις των ανταρτών θα αποδυναμώνονταν κατά πολύ. Κάτι τέτοιο θα ευνοούσε τον Άσαντ. Ο Assad επιβίωνε πάντα και επιβιώνει γιατί μπορούσε να διαιρεί τους εχθρούς του. Ήταν ο maître του παιχνιδιού »,θεωρεί ο αναλυτής. Σύμφωνα με αυτόν ο σύριος πρόεδρος εξώθησε τα 2 μέρη να συνεχίζουν τις μάχες ενώ προηγουμένως είχαν έρθει σε συμφωνία ανακωχής.

Στο βορρά της Συρίας οι 3 μεγάλες δυνάμεις Ισλαμικό Κράτος Αλ Νούσρα και συριακός στρατός προετοιμάζονται για μια μάχη για την πόλη του Χαλεπίου που έγινε ο μεγάλος στόχος όλων των πλευρών. «Με την απώλεια των Idlib και Jisr el-Choughour,το ζήτημα του Χαλεπίου έγινε το κεντρικό ζήτημα », εκτιμά ο Landis. « Οι αντάρτες και το Ισλαμικό Κράτος θέλουν απόλυτα να πάρουν το Χαλέπι γιατί αυτή είναι η πρωτεύουσα του Βορρά της Συρίας. Και για τους 2 αυτό αποτελεί μια ουσιαστική προυπόθεση για τον σχηματισμό ανεξάρτητου κράτους.»

« Υπάρχουν αυτή τη στιγμή 2.000.000 άτομα που ζουν στο τμήμα του Χαλεπίου που είναι υπό τον έλεγχο του συριακού στρατού εκ των οποίων 150 000 χριστιανοί. Αντίθετα στο τμήμα που ελέγχουν οι αντάρτες ….δεν απομένουν παρά 200 000 άτομα» αποκαλύπτει ο ειδικός. (OLJ08/06/2015)

Στο μεταξύ το Ισλαμικό Κράτος δημοσιοποίησε νέο μήνυμα Video: «Μαρτύριο μετά την εκδήλωση της Αποστασίας στην πόλη της al-Ṣawrān – Wilayat Χαλέπι» .

dimpenews
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail