ΕΝΤΑΣΗ στη ΒΑΛΤΙΚΗ: Βρετανικά Typhoons αναχαίτισαν ρώσικα αεροσκάφη

Στρατής Μαζίδης

Μαχητικά Typhoons της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF) αναχαίτισαν δύο ρωσικά αεροσκάφη πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα.

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, τα Typhoons έγιναν σκιά των ρωσικών αεροσκαφών όταν "πλησίασαν τον εναέριο χώρο της Βαλτικής, χωρίς να έχουν καταθέσει σχέδιο πτήσης".

Συγκεκριμένα επρόκειτο για ένα Il-20M (επιτήρησης) και ένα μεταγωγικό An-26.

Τα βρετανικά μαχητικά απογειώθηκαν από την Αεροπορική Βάση του αμάρι στην Εσθονία, με το υπουργείο άμυνας να δηλώνει πως η ενέργεια αυτή έγινε στα πλαίσια των δεσμεύσεων του Λονδίνου στο ΝΑΤΟ.

«Η αναχαίτιση των ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών από τη RAF υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας στο ΝΑΤΟ και την ασφάλεια στην περιοχή της Βαλτικής. Τα πληρώματα αέρος και εδάφους της RAF επιτελούν το ζωτικής σημασίας έργο για να υπερασπιστούν τα κράτη και τους ουρανούς της Βαλτικής τα πάνω και γύρω από τα κράτη της Βαλτικής ουρανούς και ανυπομονώ να δω από πρώτο χέρι στο εγγύς μέλλον», δήλωσε ο ΥΠ.ΑΜ. Michael Fallon σε δήλωσή του.

Επίσης τη Δευτέρα, το Ναυτικό των ΗΠΑ δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει δύο αγνώστου ταυτότητας αεροσκάφη πάνω από μια θαλάσσια άσκηση του ΝΑΤΟ στα διεθνή ύδατα της Βαλτικής Θάλασσας.



Δεν έχει όμως αποσαφηνιστεί αν πρόκειται για τα αεροπλάνα που αναχαίτισαν τα βρετανικά μαχητικά.

Οι εντάσεις ανάμεσα στη Δύση και τη Ρωσία έχουν κλιμακωθεί το τελευταίο διάστημα.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Philip Hammond ανακοίνωσε ότι το Λονδίνο είναι έτοιμο να εξετάσει τη φιλοξενία πυραύλων cruise των ΗΠΑ για να αντιμετωπίσει αυτό που αποκαλεί «ανησυχητικά σημάδια» από τα στρατιωτικά σχέδια της Ρωσίας.

"Νομίζω ότι είναι σωστό να ανησυχούμε για τον τρόπο που οι Ρώσοι αναπτύσσουν αυτό που αποκαλούν ασύμμετρο δόγμα πολέμου ... Υπήρξαν ορισμένα ανησυχητικά σημάδια για την επιτάχυνση των επιπέδων της δραστηριότητας τόσο από ρωσικές δυνάμεις και από τις ελεγχόμενες από τη Μόσχα αποσχιστικές δυνάμεις" δήλωσε ο Hammond.

Στην αντιπέρα όχθη η Μόσχα έχει ήδη απορρίψει τους ισχυρισμούς λέγοντας ότι αποτελούν μέρος μιας εκστρατείας που ξεκίνησε από ορισμένες χώρες με στόχο τη διάδοση αντι-ρωσικών συναισθημάτων στον κόσμο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail