ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ υπεράκτιας ρωσικής περιουσίας επιδιώκει η Ουκρανία για την Κριμαία

Στρατής Μαζίδης

Το Κίεβο σκοπεύει να κινηθεί στον άξονα της κρατικοποίησης ρωσικής υπερπόντιας ιδιοκτησίας ως αποζημίωση για τις ζημίες κατά την επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία δήλωσε η αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης της Ουκρανίας, Natalya Sevostyanova συμπληρώνοντας πως πλέον εναπόκειται από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να αποφασίσει.

«Η Ουκρανία θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσετε αυτό το αποτελεσματικό μέσο, ​​εάν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποφασίσει υπέρ του Κιέβου» σχολιάζει η Sevostyanova και συνεχίζει:

«Θα υπάρξει σίγουρα μια δόση ικανοποίησης, όταν θα καθοριστεί το ποσό της αποζημίωσης. Το εργαλείο της κατάσχεσης ακινήτου στο εξωτερικό είναι πολύ αποτελεσματικό. Η Ρωσία έχει σήμερα πολλές ιδιοκτησίας σε άλλες χώρες τις οποίες απέκτησε με τον τρόπο αυτό».

Περισσότερες από 400 εταιρείες της Ουκρανίας και 18 πεδία φυσικού αερίου έχουν κρατικοποιηθεί στην Κριμαία σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ουκρανίας.

Η Ουκρανία έχει εκτιμήσει τις απώλειες από την απόσχιση της Κριμαίας στα $ 47 δις ενώ έχει καταθέσει μια πρώτη αγωγή της εναντίον της Μόσχας προς το Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος χαρακτηρίζοντας την προσάρτηση ως «παράνομη».

Στη συνέχεια το Κίεβο υπέβαλε άλλη αγωγή σχετικά με τις εχθροπραξίες στο Donbass κατηγορώντας τη Μόσχα για εμπλοκή στην στρατιωτική σύγκρουση στη νοτιοανατολική Ουκρανία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail