ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ. Ο εκδιωχθείς Βαρουφάκης σε ρόλο Ιούδα ζήτησε 30 αργύρια για να δώσει το ΝΑΙ

Του Στρατή Μαζίδη

Ο ταπεινωμένος και εκδιωχθείς από το Eurogroup, υπουργός οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, βγήκε με άνεση να δώσει συνέντευξη στις Βρυξέλλες και να μας αναλύσει τις θεωρίες του αντί να παραιτηθεί.

Χωρίς κανένα εγωισμό, καμία λύπη στο πρόσωπό του για ότι συνέβη.

Και λέω θεωρίες διότι ενώ τόσο καιρό κάθε τόσο προανήγγειλε τη συμφωνία κάθε λίγες ημέρες, τώρα μας παρουσίασε αλλιώς την ιστορία ισχυριζόμενος ότι τόσους μήνες τώρα οι κατ'αυτόν θεσμοί και για εμάς τρόικα, τορπίλιζε τις διαπραγματεύσεις.

Το χειρότερο όμως είναι ότι πριν καν περάσουν 24 ώρες από το πατριωτικό, ηρωικό (και όλα τα υπόλοιπα προσδιοριστικά) διάγγελμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που έδειξε προς το ΟΧΙ μαζί με την εντυπωσιακή παρέλαση με ακρίβεια συχνότητας λεωφορείου, αποχωρούντων στελεχών της κυβέρνησης, ο Γιάννης με ένα Ν, είπε ζώντανα ότι αν οι θεσμοί επανέλθουν με κάτι καλύτερο, η κυβέρνηση μπορεί να ενθαρρύνει το ΝΑΙ!

Την ώρα που οι έλληνες τρέχουν στα ΑΤΜ, τα σούπερ μάρκετ και τα βενζινάδικα (έστω υπερβάλλοντες και πανικοβληθέντες) ο υπουργός δηλώνει ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, και ας τον πέταξαν επί της ουσίας έξω, και ότι η κυβέρνηση των ηρωικών ΟΧΙ στη λιτότητα, τα μνημόνια και τη φορολογική ισοπέδωση, θα μπορούσε να κάνει στροφή 180 μοιρών αν της φέρουν μια καλύτερη πρόταση. Αν της μειώσουν το λογαριασμό.

Τι κάνετε ρε Γιάννη; Παίζετε με τα ΝΑΙ, τα ΟΧΙ και τις δημοκρατικές διαδικασίες; Ένας ολόκληρος λαός τελεί σε αναστάτωση. Το καταλαβαίνετε;

Και να τον πάνε πού Γιάννη με ένα Ν το λογαριασμό;

Να τον πάνε στα € 8,5 δις της κυβέρνησης; Αυτά που περιλαμβάνουν περικοπές με πλάγιο τρόπο; Αύξηση του ΦΠΑ; Ισοπέδωση των ελληνικών επιχειρήσεων που ακόμη αντέχουν;

Δηλαδή Γιάννη ως άλλος Ιούδας Ισκαριώτης τρέχετε στους ευρωπαίους Γραμματείς και Φαρισαίους και λέτε:

Τι θέλετέ μοι δούναι, καγώ υμίν παραδώσω αυτόν; 

Τους λέτε δώστε μας κάτι, λίγα δις λιγότερα και εμείς θα κοιτάξουμε να κάνουμε το ΟΧΙ, ΝΑΙ;

Θα κοιτάξουμε να βάλουμε τον ελληνικό λαό να ψηφίσει από μόνος του πρώτη φορά ρητά και ξάστερα να διαλυθεί και αποτελειωθεί εντελώς από τα μνημόνια και τα δυσβάστακτα μέτρα;

Θα κοιτάξουμε να τον φέρουμε οικειοθελώς σιδηροδέσμιο να παραδοθεί από μόνος του και να οδηγηθεί στα μαρτύρα;

Ο υπουργός με όσα είπε άφησε να εννοηθεί ότι παζαρεύεται το ΟΧΙ και η αξιοπρέπειά μας.  Είναι πολλές ακόμη οι ημέρες και μπορεί το ΟΧΙ να γυρίσει σε ΝΑΙ.


Οι άνθρωποι δεν εμπορεύονται, δε χειραγωγούνται, δεν είναι κοπάδια προβάτων. Η συνταγή απέτυχε και θα αποτύχει ξανά είτε με 11 ειτε 8,5 δις.

Δεν υπάρχει ολίγον έγκυος.

Ο λαός δεν αντέχει άλλο. Και εδώ που έφτασε, είναι κατόρθωμα.

Τέρμα στη λιτότητα, τέρμα στις φορολαίλαπες.

Θέλουμε δημιουργία κι όραμα, όχι μιζέρια.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail