ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΑΠΟΡΡΗΤΟ έγγραφο των ΗΠΑ χαρακτήριζε την ISIL ως asset και προέβλεπε ΠΡΟΦΗΤΙΚΑ όσα ακουλούθησαν

Στρατής Μαζίδης

Πρόσφατα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ αποκαλύπτουν πως οι Ηνωμένες Πολιτείες και μερικοί από τους συμμάχους του είχαν προβλέψει αλλά και διευκόλυναν την άνοδο της τρομοκρατικής ομάδας ISIL στη Συρία, ως αντίβαρο στην κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ.

Το συντηρητικό κυβερνητικό παρατηρητήριο, Judicial Watch, έχει λάβει περισσότερες από 100 σελίδες διαβαθμισμένων εγγράφων από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μέσω μιας ομοσπονδιακής αγωγής.

Σύμφωνα με ένα από τα έγγραφα της Υπηρεσίας Αμυντικών Πληροφοριών (DIA), η Δύση, οι χώρες του Περσικού Κόλπου και η Τουρκία είχαν διερευνήσει "τη δυνατότητα δημιουργίας ενός δηλωμένου ή μη σαλαφιστικού πριγκηπάτου στην ανατολική Συρία" για να επηρεάσουν τις εξελίξεις στην περιοχή.

"Και αυτό ήταν ότι ακριβώς ήθελαν οι δυνάμεις που υποστήριζαν τη συριακή αντιπολίτευση, προκειμένου να απομονωθεί το καθεστώς της Συρίας" αναφέρει η έκθεση DIA, που είχε ταξινομηθεί ως "SECRET // NOFORN" και με ημερομηνία 12 Αυγούστου 2012.

Το έγγραφο κυκλοφόρησε ευρέως μεταξύ των διαφόρων κυβερνητικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ, της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA), του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI), του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS), του Στέιτ Ντεπάρτμεντ και πολλών άλλων.

Η Υπηρεσία πάντως προειδοποιούσε προφητικά ότι οποιαδήποτε περαιτέρω επιδείνωση της συριακής σύγκρουσης θα έχει "σοβαρές συνέπειες" στο γειτονικό Ιράκ και θα μπορούσε να δημιουργήσει την «ιδανική ατμόσφαιρα» για την Αλ-Κάιντα να επιστρέψει στα παλιά της λιμέρια σε πόλεις του Ιράκ.

Η έκθεση της DIA προειδοποιούσε επίσης ότι η ISIL θα μπορούσε να ενώσει τις δυνάμεις της με άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις στο Ιράκ και τη Συρία, θέτοντας "σε σοβαρό κίνδυνο την ενότητα και ασφάλεια του Ιράκ".

Το διαβαθμισμένο έγγραφο χαρακτήριζε την ISIL ως asset για την «αλλαγή καθεστώτος» στη Συρία.

Όπως μάλιστα αναφέρει το presstv οι τρομοκράτες της ISIL είχαν αρχικά εκπαιδευτεί από τη CIA στην Ιορδανία το 2012 για να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση της Συρίας.

Και ιδού σήμερα τα αποτελέσματα...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail