H Μόσχα προειδοποιεί τους πολίτες που ταξιδεύουν στο εξωτερικό: «οι ΗΠΑ κυνηγούν τους Ρώσους»

Στρατής Μαζίδης

Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας με την οποία συνιστά τους πολίτες να σταθμίσουν όλους τους κινδύνους πριν ταξιδέψουν στο εξωτερικό προειδοποιώντας ότι οι ΗΠΑ είναι σε παγκόσμια "κυνήγι" ρώσων υπηκόων.

Οι ρώσοι πολίτες στο εξωτερικό αντιμετωπίζουν μια ρεαλιστική απειλή να συλληφθούν ή ακόμη και να τεθούν υπό κράτηση από τις αμερικανικές αρχές επιβολής του νόμου και τις μυστικές υπηρεσίες, ειδικά όταν ταξιδεύουν σε χώρες που έχουν συνθήκες έκδοσης με την Ουάσινγκτον, αναφέρει το υπουργείο στην ιστοσελίδα του.

Υπήρξαν πάνω από μια ντουζίνα περιπτώσεις που αποδεικνύουν ακριβώς αυτό, προσθέτει η δήλωση και σχολιάζει:

«Οι αμερικανικές αρχές συνεχίζουν την απαράδεκτη πρακτική του «κυνηγιού» ρώσων σε όλο τον κόσμο, αγνοώντας τους κανόνες των διεθνών νόμων και δένοντας τα χέρια των άλλων κρατών».

Η δήλωση επικαλείται την περίπτωση του Roman Seleznyov, ο οποίος απήχθη από αμερικανούς πράκτορες στις Μαλδίβες, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ τον Ιούλιο του 2014. Ο ίδιος εξακολουθεί να κρατείται στη φυλακή εν αναμονή της δίκης.

«Με την πεποίθηση ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει, η Ουάσιγκτον απαγάγει ακόμη και τους πολίτες μας» αναφέρει το υπουργείο.

Επίσης η ανακοίνωση τονίζει ότι όσοι βρεθούν να κρατούνται από τις υπηρεσίες των ΗΠΑ  αντιμετωπίζουν μια επιζήμια δικαιοσύνη, όπως οι απειλές για απαιτητικές ομολογίες παρά την έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων. Ακόμη και αν οι αμερικανικές αρχές αδυνατούν να εξασφαλίσουν μια ομολογία, οι κρατούμενοι τιμωρούνται με τεράστιες ποινές φυλάκισης, ανέφερε το υπουργείο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail