ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ στην Παλμύρα - επιδρομές κατά κύματα της Αεροπορίας - ΒΙΝΤΕΟ

Στρατής Μαζίδης

Αποκλειστικά πλάνα από το μέτωπο της Παλμύρα φιλοξενεί το presstv λίγο πριν την δεύτερη επίθεση των τζιχαντιστών και την πτώση της πόλης.

Ο στρατός της Συρίας έχει εμπλακεί σε μια "περίπλοκη" επιχείρηση για την απελευθέρωση της Παλμύρα.



«Η στρατιωτική κατάσταση είναι περίπλοκη, δεν είναι εύκολη, αλλά έχουμε ένα σχέδιο για να σταματήσει η τρομοκρατική επίθεση. Εκτιμούμε ότι η ISIL είχε πάνω από 1.800 μαχητές στην επίθεση. Λιγότερο από 300 είναι ντόπιοι, αλλά είμαστε ακόμα στις παρυφές της πόλης και μόλις αναδιοργανωθούμε η κατάσταση θα αρχίσει να αλλάζει» δηλώνει ένας αξιωματικός του στρατού της Συρίας από την πρώτη γραμμή.

Ήδη πάντως η Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε περισσότερες από 15 στοχευμένες επιθέσεις μέσα και γύρω από την πόλη σε θέσεις και δημόσια κτίρια που έχουν καταληφθεί από τους τακφιριστές.

Όπως ήδη μεταδόθηκε χθες οι τζιχαντιστές κατέσφαξαν περί τους 400 αμάχους, κυρίως γυναίκες και παιδιά στην κεντρική συριακή πόλη αφού έπεσε στα χέρια τους με την κατηγορία της συνεργασίας με την κυβέρνηση και άρνησης να ακολουθήσουν τις εντολές της οργάνωσης.

Τέλος λέγεται ότι κρατούνται αιχμάλωτοι περί τους 600 στρατιώτες και πολιτοφύλακες.





Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail