ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ κραυγή αγωνίας από τον ΟΗΕ για τους χιλιάδες εγκλωβισμένους στην Παλμύρα

Στρατής Μαζίδης

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τις χιλιάδες των ανθρώπων που έχουν παγιδευτεί στο εσωτερικό της αρχαίας πόλης της Συρίας, Παλμύρα, αφού κατελήφθη από την ISIL.

Το 15μελές Συμβούλιο εξέδωσε μια δήλωση, εκφράζοντας «τη βαθιά του ανησυχία για τις χιλιάδες των κατοίκων της Παλμύρα μέσα στην πόλη, όσο και για τους εκτοπισθέντες». Επίσης «καταδίκασε έντονα τις συνεχιζόμενες βάρβαρες τρομοκρατικές ενέργειες» από τους τακφιριστές.

Το Συμβούλιο εξέφρασε τη βαθιά του ανησυχία για τις γυναίκες και τα παιδιά, προσθέτοντας ότι τζιχαντιστές έχουν καθιερώσει ένα "πρότυπο για απαγωγή, εκμετάλλευση και κακοποίηση γυναικών και παιδιών και αλλού, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού, της σεξουαλικής κακοποίησης, των αναγκαστικών γάμων και της αναγκαστικής στρατολόγησης παιδιών».

Και συνεχίζει η δήλωση:

«Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας καλούν για την ασφαλή διέλευση των πολιτών που προσπαθούν να ξεφύγουν από τη βία, και επιβεβαιώνουν ότι η κύρια ευθύνη για την προστασία των πληθυσμών της βρίσκεται στις συριακές αρχές».

Ωστόσο χαρακτηρίζουμε ως υποκριτική τη δήλωση αυτή διότι ο ΟΗΕ που μέσα από αυτή την ανακοίνωση αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία της Δαμασκού, δεν έχει πράξει απολύτως τίποτε ως προς την άσκηση πιέσεων για να αποτραπεί η επίθεση αυτή.

Μερικές αεροπορικές επιδρομές του Συνασπισμού θα μπορούσαν να ανακόψουν το κύμα της δεύτερης επίθεσης και ίσως, όπως συνέβη στο Κομπάνε, να οδηγούσαν στην ήττα της ISIL. Ο ΟΗΕ όμως απλά παρακολουθεί κι αφού γίνει το κακό σπεύδει να εκφράσει την αγωνία του...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail