Το κακό επεκτείνεται στη Συρία -Έπεσε και η Παλμύρα...

Το «μαργαριτάρι της ερήμου» η πόλη της Παλμύρας και ο αρχαιολογικός της χώρος που περιλαμβάνεται στον κατάλογο των μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, έχει περάσει πλέον και αυτό στα χέρια των ισλαμιστών. Ένα πολύ μεγάλο μέρος της Συρίας είναι πλέον στο έλεος αυτών των ομάδων.

Με την κατάληψη της Παλμύρας, στο μέσο της μεγάλης συριακής ερήμου που συνορεύει με το Ιράκ, το ΙΚ ελέγχει «στο εξής περισσότερα από 95.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα στη Συρία, δηλαδή το 50% του εδάφους της χώρας».

Όλοι φοβούνται πλέον για καταστροφές μέσα στον ιστορικό αρχαιολογικό χώρο, που χρονολογείται εδώ και 2000 χρόνια περίπου. Η κατάσταση φαίνεται ότι αρχίζει να γίνεται πολύ δύσκολη για τον Άσαντ και την Συρία. Ο Θεός να βάλει το χέρι του και να βοηθήσει τον δοκιμαζόμενο λαό της Συρίας, που τόσα έχει υποφέρει εδώ και τέσσερα χρόνια.

simeiakairwn.wordpress.com
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail