«Οι αμερικανοί απλά κάνουν βόλτες στον αέρα, δε χτυπούν τους τζιχαντιστές»

Στρατής Μαζίδης

Ο Mowaffak al-Rubaie, πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας στο Ιράκ αναφέρει ότι τα περισσότερα αεροσκάφη των ΗΠΑ επιχειρούν για να βομβαρδίσουν τους τρομοκράτες αλλά επιστρέφουν στις βάσεις τους δίχως να έχουν προσβάλει τους στόχους τους.

Ο al-Rubaie επέκρινε έντονα την ηγεσία των ΗΠΑ χαρακτηρίζοντας τις αεροπορικές επιδρομές κατά της ISIL ως αναποτελεσματικές.

«8 στα 10" αεροσκάφη επιστρέφουν στη βάση τους χωρίς να χτυπήσουν τους στόχους τους. Μόνο δύο στα δέκα βάλουν κατά των στόχων τους στο Ιράκ.»

Επίσης ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να επιταχύνουν τη διαδικασία της παράδοσης στο Ιράκ των όπλων που έχει παραγγείλει η Βαγδάτη, έχει πληρώσει το τίμημα αλλά δεν έχει παραλάβει κάνοντας λόγο για όπλα τα οποία θα αλλάξουν τις ισορροπίες στο μέτωπο.


Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά κατά την οποία ακούγονται επικριτικές φωνές από τη Βαγδάτη για τη στάση των ΗΠΑ. Πριν λίγους μήνες υπήρξαν πιο σκληρές αναφορές από επίσημα χείλη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail