Λήξη Συναγερμού στον Περσικό Κόλπο. Οι ιρανικές αρχές άφησαν το εμπορικό πλοίο

Στρατής Μαζίδης

Οι ιρανικές αρχές άφησαν το εμπορικό πλοίο με σημαία Μάρσαλ που είχαν κατασχέσει νωρίτερα την Τρίτη ενώ κανένα μέλος του πληρώματος δεν κρατήθηκρ σύμφωνα με το Al Arabiya.

Το ιρανικό ναυτικό «έπιασε» το φορτηγό πλοίο με το 34μελες πλήρωμα καθώς τοπικό δικαστήριο εξέδωσε διαταγή για τη δήμευση του, αναφέρει το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές.

Σύμφωνα με την έκθεση, το πλοίο κατασχέθηκε κατόπιν αιτήματος του Ναυτιλιακού και Λιμενικού Οργανισμού του Ιράν που είχε οικονομικές διαφωνίες με τον πλοιοκτήτη.

Οι Νήσοι Μάρσαλ απέκτησαν την ανεξαρτησία τους από τις Ηνωμένες Πολιτείες το 1986. Ωστόσο, οι Ηνωμένες Πολιτείες διατηρούν την αρμοδιότητα και την ευθύνη της υπεράσπισης των νησιών.

Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία, δεν επιβαίνουν πολίτες των ΗΠΑ στο πλοίο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail