Πουλούσε χάντρες, θεωρήθηκε μάγος και ως δια μαγείας κόπηκε το κεφάλι του

Στρατής Μαζίδης

Η ζωή στα κατεχόμενα του Ιράκ και της Συρίας είναι ένα διαρκές θρίλερ. Ποτέ δεν ξέρεις ποιος και γιατί μπορεί να συλληφθεί και να εκτελεστεί με συνοπτικές διαδικασίες.

Πριν λίγες ημέρες δόθηκαν στη δημοσιότητα αποκρουστικές εικόνες από κάποιον που ισχυρίζεται πως είναι βρετανός μαχητής του ισλαμικού κράτους.

Οι ανατριχιαστικές φωτογραφίες έχουν ληφθεί κοντά στο Τικρίτ στην επαρχία Salah al-Din του Ιράκ, όπου τα μέλη του ιρακινού στρατού και συμμαχικές πολιτοφυλακές σιιτών εθελοντών είχαν μεγάλη επιτυχία οδηγώντας τους τακφιριστές σε οπισθοχώρηση.

Το ακριβές αδίκημα που επέφερε τον αποκεφαλισμό δεν έγινε γνωστό, αλλά οι εικόνες του βίαιου θανάτου που είχαν ανεβάσει στο Twitter μιλούσαν για «μάγο».

Η ISIL τελευταία αποκεφαλίζει άτομα που κατηγορούνται ως μάγοι ή σχετιζόμενοι με μαγεία.

Γύρω από το άψυχο σώμα του άνδρα είναι δεκάδες φωτεινές χρωματιστές χάντρες προσευχής.

Το πιθανότερο σενάριο είναι πως ο άνθρωπος απλά πουλούσε τις χάντρες αυτές ωστόσο αυτό θεωρείται για το ισλαμικό κράτος bid'ah, που σημαίνει «κατακριτέα καινοτομία».

Η κατάληξη γνωστή...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail