Η Φινλανδία βομβάρδισε μυστηριώδες υποβρύχιο αντικείμενο έξω από το Ελσίνκι


Στρατής Μαζίδης

Το Ναυτικό της Φινλανδίας βομβάρδισε ένα μυστηριώδες υποβρύχιο αντικείμενο κοντά στην πρωτεύουσα του Ελσίνκι, περίπου ένα μήνα το περιστατικό με το σουηδικό σκάφος όταν αρχικά είχε κάνει λόγω για παρουσία ρωσικού υποβρυχίου.

Οι Ενοπλες Δυνάμεις έβαλαν με προειδοποιητικά πυρά σήμερα το πρωί ενάντια σε ένα μυστηριώδες υποβρύχιο αντικείμενο που πιστεύεται ότι είναι ένα υποβρύχιο στα νερά κοντά στην πρωτεύουσα.

«Έχουμε σοβαρές υποψίες ότι υπήρξε υποβρύχια δραστηριότητα που δε θα έπρεπε να υπάρχει εκεί. Φυσικά, είναι πάντα σοβαρό, αν έχουν παραβιαστείτα χωρικά μας ύδατα» δήλωσε ο φινλανδός υπουργός Άμυνας Karl Haglund στο φινλανδικό πρακτορείο ειδήσεων.

Το φινλανδικό ναυτικό προχώρησε σε βολές κάτω από το νερό κοντά στο σημείο όπου υποψιάζεται την παρουσία του αγνώστου υποβρύχιου σκάφους.

«Οι βόμβες δεν είχαν σκοπό να βλάψουν τον στόχο, αλλά να τον προειδοποιήσουμε ότι έχει εντοπιστεί η παρουσία του» δήλωσε ο πρώην διοικητής των πεζοναυτών  Olavi Jantunen στα φινλανδικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ο Haglund είπε ότι υπάρχει μια πιθανότητα το αντικείμενο να είναι ένα υποβρύχιο, καθώς και ότι είναι πιθανό να έχει αποσυρθεί από την περιοχή.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail