Κατακαημένη Υεμένη. Ο διεθνής τρομοκράτης - Σ. Αραβία χτυπά με χημικά και σκοτώνει αθώους πολίτες και παιδιά

Στρατής Μαζίδης

Τον Αύγουστο του 2013 στήθηκε μια πρωτοφανής προβοκάτσια με επίθεση χημικών στη Γκούτα της Συρίας για να ενοχοποιηθεί η Δαμασκός. Αμέσως διεθνείς ευαίσθητοι θέλησαν να παρέμβουν στρατιωτικά. Ανάμεσά τους και η Ελλάδα σε μια κίνηση ντροπής. Ευτυχώς τότε αποφεύχθηκε.

Τώρα λοιπόν σαουδικά πολεμικά αεροσκάφη χρησιμοποίησαν τοξικά αέρια κατά τη διάρκεια χθεσινής επίθεσης στις αγορές και περιοχές αμάχων στη Sa'ada, αφήνοντας αριθμό τραυματιών και νεκρών, όπως μεταδίδουν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

 Οι άμαχοι που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επιθέσεων δήλωσαν ότι υποφερουν από ασφυξία, ναυτία και διάρροια από την έναρξη των επιθέσεων.

Σύμφωνα με ντόπιους η Σαουδική Αραβία έκανε χρήση απαγορευμένων όπλων στις επιθέσεις της στη νότια Σαναά.


Η Σαουδική Αραβία ηγείται συνασπισμού που παρενέβη στα εσωτερικά της Υεμένης με σκοπό να αποκατασταθεί η ισχύς του προέδρου Μανσούρ Χαντ, στενού συμμάχου του Ριάντ.

Η στρατιωτική δράση της Σ. Αραβίας έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε πάνω από 2655 πολίτες της Υεμένης, μεταξύ των οποίων εκατοντάδες γυναίκες και παιδιά. Οι επιθέσεις έχουν επίσης αφήσει χιλιάδες άτομα τραυματίες.

Να υποθέσουμε ότι οι διεθνείς ευαίσθητοι θα ...κινητοποιηθούν ενάντια στο Ριάντ;

Να δούμε πότε αυτή η χώρα - τρομοκράτης, ο προστάτης της ISIL, ο ηθικός αυτουργός των εκατομμυρίων προσφύγων και των εκατοντάδων χιλιάδων μαρτύρων, βιασθέντων, αναπήρων κτλ θα τιμωτηθεί από την ιστορία όπως της αξίζει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail