CIA: γιατί δε θέλουμε να πέσει ο Ασαντ αλλά και πως σας κοροϊδεύουμε κατάμουτρα

Στρατής Μαζίδης

Ο Διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θέλουν να δουν την κατάρρευση της κυβέρνησης του προέδρου Αλ-Άσαντ στη Συρία καθώς μια τέτοια εξέλιξη μπορεί να βοηθήσει ισλαμιστές μαχητές να έρθουν στην εξουσία.

Ο Μπρέναν εξέφρασε την άποψη ότι η Ουάσιγκτον ανησυχεί για πιθανή αποπομπή του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, λόγω της ανόδου του ισλαμικού κράτους, το οποίο έχει ήδη επεκταθεί σε μεγάλες περιοχές του Ιράκ και της Συρίας, αναγκάζοντας χιλιάδες να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Ωστόσο ο αμερικανός αξιωματούχος μας εκπλήσσει με τη διγλωσσία του:

«Το τελευταίο πράγμα που θέλουμε να κάνουμε είναι να τους επιτρέψουμε να βαδίσουν στη Δαμασκό. Γι 'αυτό είναι σημαντικό να ενισχύσουμε εκείνες τις δυνάμεις εντός της συριακής αντιπολίτευσης που δεν είναι εξτρεμιστές»

αλλά:

«κανείς από εμάς, τη Ρωσία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Συνασπισμό, και τις χώρες της περιοχής, θέλει να δει την κατάρρευση της κυβέρνησης και των πολιτικών θεσμών στη Δαμασκό.»

Πώς συνδυάζονται τα δύο αυτά παραπάνω σε επίπεδο δηλώσεων ταυτόχρονα ένας Θεός ξέρει. Διότι σε πράξεις, όλοι καταλαβαίνουμε πολύ καλά!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail