Κλείσαμε την Αμυγδαλέζα, ανοίξαμε την Ομόνοια... Επικίνδυνες πολιτικές οδηγούν στα άκρα την κατάσταση

Του Στρατή Μαζίδη

Τη στιγμή που τα διεθνή ρεπορτάζ αναφέρουν τις σχεδιαζόμενες επιχειρήσεις των τζιχαντιστών, την ώρα κατά την οποία οι ισλαμιστές απέχουν μια ανάσα από το μαλακό υπογάστριο της Ελλάδας, άνοιξε το θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής στην Ελλάδα.

Όχι όμως όπως θα έπρεπε.

Από τη μία πλευρά το σωστό κλείσιμο της Αμυγδαλέζας με το λάθος του ξαμολύματος στην Ομόνοια και από την άλλη πλευρά οι παλινωδίες με την περιβόητη απόφαση του αξιωματικού της ελληνικής αστυνομίας, την ανάμειξη της συμβούλου της υπουργού Χριστοδουλοπούλου κτλ.

Δυστυχώς αντί να ανοίξει έστω στο και πέντε ο διάλογος για το μεταναστευτικό, η χώρα υφίσταται μια σειρά πειραμάτων.

Η Αμυγδαλέζα όχι κακώς έκλεισε αλλά κάκιστα άνοιξε σε πρώτο στάδιο. Με σύγχρονα Αουσβιτς δε λύνεις τα προβλήματα. Ούτε... σκουπίζοντας μια περιοχή και ...διασκορπίζοντας το πρόβλημα στην επικράτεια.

Ούτε μπορούν άνθρωποι να βρίσκονται φυλακισμένοι επ'αόριστον χωρίς να έχουν εγκληματίσει. Όπως όμως δεν μπορούν να αφήνονται ελεύθεροι ανά τριάντα άτομα κάθε μέρα. Τι ανόητη λογική είναι αυτή; Για να χάνονται στην αχανή πρωτεύουσα; Κι αν πεινασμένοι, εξαθλιωμένοι, στερημένοι κι εξοργισμένοι εγκληματίσουν; Τι θα πράξει τότε ο κ. Πανούσης; Θα μπορούσαν ανά τριαντάδες να επιστρέφουν πίσω στις πατρίδες τους.

Η χώρα γηράσκει. Γεμίζει ηλικιωμένους την ώρα που τα νιάτα της φεύγουν στο εξωτερικό και οι γεννήσεις περιορίζονται.

Επιπρόσθετα δεν ήρθαν στη χώρα γιατροί, δάσκαλοι, τεχνήτες και μάστορες. Εν πολλοίς εισήλθαν εγκληματικά στοιχεία από διάφορες επικίνδυνες χώρες. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της εγκληματικότητας άλλαξαν στη χώρα. Επιπλέον έχει πια αποδειχθεί σε παλαιότερα ρεπορτάζ ότι τζιχαντιστές έχουν περάσει από την Ελλάδα. Και ρωτώ κάτι που είχα κάνει άρθρο παλαιότερα, είμαστε σίγουροι ότι δεν κινδυνεύει κανείς εκεί που περπατά σε ένα στενό μόνος του να τον αρπάξουν ισλαμιστές;

Η CIA είχε αναφέρει σε έκθεσή της πως τζιχαντιστές προσποιούμενοι τους σύριους πρόσφυγες περνούν σε ευρωπαϊκό έδαφος μέσω Τουρκίας.

Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει επιτέλους στρατηγική. Να αποφασίσει αν επιθυμεί να υπάρχει στο μέλλον. Να εξετάσει πόσους μετανάστες μπορεί να αντέξει σε μια τόσο δύσκολη περίοδο αλλά και ποιους θα κρατήσει. Να καταργήσει το Δουβλίνο 2 που μας μετέτρεψε σε αποθήκη ψυχών, να παρέξει ταξιδιωτικά έγγραφα, να ξετινάξει τα εμβάσματα των αλλοδαπών στα διάφορα ανταλλακτήρια ως προς την πηγή τους και το αν φορολογήθηκαν επιβάλλοντας υψηλούς συντελεστές αντί να φακελώνει το λαό με περιουσιολόγια.

Με αβασάνιστες ενέργειες της μίας ή της άλλης πλευράς στο τέλος φοβάμαι ότι θα οδηγηθούμε σε ακραίες καταστάσεις και μετά θα είναι πολύ δύσκολο να τερματιστεί ο κύκλος της βίας του οποίου πρώτο θύμα θα είναι η ίδια η κοινωνία.




Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail