Άσαντ: Κάνουν στην Ουκρανία ότι και σε εμάς. Θέλουν κράτη μαριονέτες για να αποδυναμώσουν τη Ρωσία

Στρατής Μαζίδης

Ο Μπασάρ αλ Ασαντ δήλωσε ότι στόχος του ως πρόεδρος της Συρίας είναι να αντισταθεί στις ξένες παρεμβάσεις στη χώρα του.

«Υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ της Συριακής κρίσης, και ό, τι συμβαίνει στην Ουκρανία. Πρώτον, επειδή και οι δύο χώρες είναι σημαντικές για τη Ρωσία. Δεύτερον, επειδή υπάρχει ένας στόχος και στις δύο περιπτώσεις, να αποδυναμωθεί η Ρωσία και να δημιουργηθούν κράτη-μαριονέτες» δήλωσε ο Ασαντ σε ρώσους δημοσιογράφους.

«Είναι σαφές ότι το καθήκον του κάθε κράτους είναι να προστατεύει τα συμφέροντα του λαού και της χώρας. Και, φυσικά, ο ρόλος της κυβέρνησης είναι να εργαστεί για αυτά τα συμφέροντα» προσθέτει ο σύριος πρόεδρος όπως αναφέρει το πρακτορείο Σπούτνικ.

Ο Ασαντ δήλωσε ακόμη πως οι συριακές αρχές δεν θα αντιταχθούν στην αναβίωση και επέκταση της ρωσικής ναυτικής βάσης στο λιμάνι της Ταρτούς εάν η Μόσχα αποφασίσει κάτι τέτοιο ενώ συμπλήρωσε:

«Καλωσορίζουμε την επέκταση της ρωσικής παρουσίας στην ανατολική Μεσόγειο, ειδικά κοντά στις ακτές μας και τα λιμάνια μας».

Η ναυτική βάση στην Ταρτούς ιδρύθηκε κατά τη σοβιετική εποχή και χρησιμοποιείται για τη συντήρηση και τον ανεφοδιασμό των ρωσικών πολεμικών πλοίων στη Μεσόγειο.

Με την κλιμάκωση της συριακής κρίσης, η Ρωσία απέσυρε όλο το στρατιωτικό προσωπικό από τη βάση της Ταρτούς και το αντικατέστησε με πολιτικούς εργαζομένους. Ωστόσο, μετά την ανάπτυξη ενός μιας μεγάλης ναυτικής δύναμης στη Μεσόγειο το 2013, η Μόσχα εξετάζει την αναβίωση της βασης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail