Μετά το Κομπάνι, πλησιάζει ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ της Μοσούλης. Οι τζιχαντιστές φυγαδεύουν βαρύ εξοπλισμό

Στρατής Μαζίδης

Μετά το θρίαμβο στο Κομπάνι, έρχεται και η σειρά της απελευθέρωσης της Μοσούλης, την οποία προφανώς έχουν αποδεχθεί ήδη οι τζιχαντιστές. Όπως έχουμε γράψει πριν λίγο καιρό στη freepen.gr ήδη αρκετές οικογένειες τζιχαντιστών έχουν διαφύγει στη Ράκκα της Συρίας ενώ τώρα όπως αναφέρει το basnews έχουν μεταφερθεί 35 κανόνια του πυροβολικού από τη Μοσούλη με τελικό προορισμό τα κατεχόμενα στη Μοσούλη.

Μέλος της Κίνησης Ελεύθερων Αξιωματικών στη Μοσούλη, ο Sheikh Humam al-Dawhi, αναφέρει πως τα τοπικά ΜΜΕ έχει μεταδώσει πως το σύνολο σχεδόν του βαρεώς στρατιωτικού εξοπλισμού των τακφιριστών έχει ήδη μετακινηθεί από τη Μοσούλη στην περιοχή Bahaj, πριν από την οριστική μετακίνησή του στη Συρία.

Εκτός ορισμένων στρατιωτικών οχημάτων δεν έχει παραμείνει τίποτε άλλο στην πόλη και ο Al-Dawhi πιστεύει πως η μετεγκατάστασητου  στρατιωτικού εξοπλισμού της ISIL εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των προετοιμασιών για την εγκατάλειψη της Μοσούλης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail