Πρωτοφανής στροφή και δημόσια μεταμέλεια από το Βέλγιο για τη Συρία και σφαλιάρα στην Τουρκία

Στρατής Μαζίδης

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Λαϊκής Συνέλευσης της Συρίας Mohammad Jihad al-Laham είχε βελγική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον μέλο του Κοινοβουλίου της Φλάνδρας Φίλιπ Ντεβίντερ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, Ντεβίντερ δήλωσε ότι η αντιπροσωπεία θα εργαστεί για την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων με τη Συρία και για να τεθεί ένα τέλος στο οικονομικό εμπάργκο που βλάπτει το λαό της Συρίας.

Ο Ντεβίντερ τόνισε πως ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ είναι σύμμαχος και όχι εχθρός, γιατί παλεύει ενάντια στην τρομοκρατία και τον εξτρεμισμό, προσθέτοντας ότι «αντιλαμβανόμαστε πως αν η Συρία πέσει, τότε θα πέσουν η Ιορδανία, ο Λίβανος και οι χώρες του Μαγκρέμπ καθώς η τρομοκρατία θα φτάσει σε αυτές».

Σχολίασε ακόμη ότι η Συρία είναι το λίκνο του Χριστιανισμού και του Ισλάμ και έχει πραγματικές δημοκρατικές αξίες, επειδή διαχωρίζει τη θρησκεία από το κράτος και η ισότητα των φύλων, προσθέτοντας ότι αυτό μπορεί να το δει κανείς σε αραβικές χώρες όπως ο Λίβανος, αλλά όχι στη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και τα Εμιράτα τα οποία θεωρούνται σύμμαχοι της Δύσης.

Ωστόσο ο Ντέβιντερ εντυπωσιάζει όταν λέει:

«Ζητώ συγγνώμη γιατί οι τρομοκράτες που μάχονται στη Συρία ήρθαν από όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα από ευρωπαϊκές χώρες» συμπληρώνοντας πως περίπου 445 πολίτες από το Βέλγιο και μόνο ήρθαν για να πολεμήσουν στο πλευρό των τρομοκρατών στη Συρία.

«Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι η Τουρκία παρέχει όλες τις δυνατές διευκολύνσεις προς τους δυτικούς τρομοκράτες και εξτρεμιστές, και τυχόν μελλοντικές συνομιλίες με την τουρκική κυβέρνηση πρέπει να ανασταλούν έως ότου αλλάξει τις πολιτικές της και σταματήσει την υποστήριξή της στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS».

Ο Ντεβίντερ δήλωσε ότι η αντιπροσωπεία ήρθε στη Συρία, για να βεβαιώσει τι πραγματικά συμβαίνει καθώς όπως είπε η ενημέρωση από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης δεν είναι αντικειμενική και δε λέει την αλήθεια σχετικά με τη Συρία, προσθέτοντας ότι οι ευρωπαίοι συνειδητοποιούν πλέον την απειλή που θέτουν η ISIL και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις.

Με τη σειρά του, ο al-Laham τόνισε την ανάγκη για όλους να γνωρίζουν την αλήθεια για την κρίση στη Συρία μακριά από την προπαγάνδα και το ψέμα που προωθείται από δυτικές κυβερνήσεις και τα μέσα ενημέρωσης, υποστηρίζοντας ότι η Συρία ήταν και θα είναι πάντα ανοιχτή στη συνεργασία με τον κόσμο, τους διεθνείς οργανισμούς και τα νομοθετικά ιδρύματα, παρά τις αρνητικές στάσεις κάποιων κρατών και των διεθνών ιδρυμάτων.

Δήλωσε ακόμη ότι μερικές δυτικές κυβερνήσεις, ιδιαίτερα αυτές των ΗΠΑ και της Γαλλίας, εξακολουθούν να υποστηρίζουν την τρομοκρατία υπό το πρόσχημα της εκπαίδευσης αυτού που ονομάζουν «μετριοπαθής αντιπολίτευση» υποστηρίζοντας ότι όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις έχουν γεννηθεί από τις ένοπλες ομάδες που υποστηρίζεται από τη Δύση και ορισμένες περιφερειακές χώρες, με τη Σαουδική Αραβία είναι η κύρια παραγωγός της τρομοκρατίας, ενώ η Τουρκία και το Κατάρ οι χρηματοδότες της.

Πρόσθεσε πως η Σαουδική Αραβία προωθεί την τρομοκρατική νοοτροπία του μέσα από τζαμιά, σχολεία, τηλεοπτικά κανάλια και ιστοσελίδες που αποτελούν απειλή για τα δυτικά πρότυπα και τις κοσμικές χώρες σε όλο τον κόσμο, τονίζοντας την ανάγκη να πιέσει τα κράτη που υποστηρίζουν την τρομοκρατία, ειδικά τη Σαουδική Αραβία, την Τουρκία, και το Κατάρ, να παύσουν όλες τις μορφές υποστήριξης της τρομοκρατίας.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Ντεβίντερ υποστήριξε ότι η απειλή της τρομοκρατίας πρέπει να αντιμετωπισθεί διότι θέτει σε κίνδυνο ολόκληρο τον κόσμο, και ότι η Συρία και το Βέλγιο αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, της βαρβαρότητας, του εξτρεμισμού και της σαλαφιστικής νοοτροπίας.

Τέλος εξέφρασε την ελπίδα ότι η Συρία θα βγει από την κρίση και θα νικήσει την τρομοκρατία, επειδή "η Συρία είναι σωστή στη θέση του και στο σωστό δρόμο."

Η βελγική αντιπροσωπεία συναντήθηκε επίσης με το Μεγάλο Μουφτή Ahmad Badreddin Hassoun.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Hassoun είπε ότι έχει έρθει η ώρα για τον κόσμο να γνωρίσει το γεγονός ότι η Συρία έχει υποβληθεί σε οργανωμένη τρομοκρατία με επικεφαλής τις περιφερειακές χώρες η οποία υποστηρίζεται από άλλες δυτικές χώρες.

Ο Μουφτής κάλεσε τους βουλευτές σε όλο τον κόσμο να επισκεφθούν τη Συρία ώστε να διαπιστώσουν από πρώτο χέρι την πραγματικότητα του τι συμβαίνει και πόσο μακριά είναι από ό,τι ισχυρίζονται οι παραπλανητικές εκστρατείες σε δυτικά μέσα ενημέρωσης.

Από την πλευρά τους, τα μέλη της αντιπροσωπείας υποστήριξε την αναγκαιότητα της άρσης των οικονομικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Συρία, το εκ νέου άνοιγμα των πρεσβειών, την ανάπτυξη διπλωματικών σχέσεων καθώς και την προβολή του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ ως σύμμαχου στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail