Συναγερμός στο Κουρδιστάν. Αναμένουν ύπουλα χτυπήματα καμουφλαρισμένων τζιχαντιστών

Στρατής Μαζίδης

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι κουρδικές αρχές στο βόρειο Ιράκ καθώς πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας από το Κιρκούκ δήλωσε στο BasNews που διαθέτουν πληροφορίες μαχητές της ISIL σχεδιάζουν να καμουφλαριστούν τόσο οι ίδιοι όσο και τα οχήματά τους ώστε να διευκολυνθεί η είσοδος στην Κιρκούκ και άλλες πόλεις του Κουρδιστάν και να εξαπολύσουν επιθέσεις αυτοκτονίας.

«Σύμφωνα με την πληροφορία που έχουμε λάβει, μερικοί αγωνιστές θα ντυθούν ως κούρδοι και θα κάνουν χρήση κουρδικών πινακίδων κυκλοφορίας για να επιχειρήσουν να περάσουν τα σημεία ελέγχου των κουρδικών αρχών ασφαλείας για να εισέλθουν στην περιοχή», δήλωσε η πηγή.

Η επαρχία του Κιρκούκ ενημέρωσε ότι έχουν αυστηροποιηθεί τα διάφορα σημεία ελέγχου της αρμοδιότητάς της.

Η ίδια πηγή αναφέρει πως «Ένας άγνωστος αριθμός των τζιχαντιστών είναι κουρδικής καταγωγής. Έχουν ακριβά αυτοκίνητα με πινακίδες της περιφέρειας του Κουρδιστάν. Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν λάβει τιςς νέες οδηγίες ασφαλείας σε όλα τα σημεία ελέγχου γύρω από το Κιρκούκ, προκειμένου να αποτρέψουν τις προσπάθειες των μαχητών της ISIL».

Ήδη οι αρχές ασφάλειας στο Ερμπίλ αξιολόγησαν σχετικά την πληροφορία και προετοιμάζονται ανάλογα ενώ ο Γενικός Διευθυντής Ασφάλειας του Ερμπίλ,  Ταρίκ Νούρι δήλωσε τι οι δυνάμεις του είναι πλήρως προετοιμασμένες για οποιαδήποτε προσπάθεια παραβίασης στα σημεία ελέγχου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail