Άργησε αλλά το κατάλαβε ο Κέρι; «Στο τέλος θα πρέπει να μιλήσουμε με τον Ασαντ»

Στρατής Μαζίδης

Δείγμα μεταστροφής της πολιτικής των ΗΠΑ στο συριακό ή κάτι άλλο;

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να διαπραγματευτούν με τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ για τον τερματισμό του πολέμου στη Συρία.

Σε μια συνέντευξη που έδωσε σήμερα στο CBS ο Κέρι δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να διαπραγματευθούν στο τέλος με τον Ασαντ.

Αυτό που προκάλεσε έκπληξη ήταν το σχόλιο πως η Ουάσιγκτον ήταν πάντα πρόθυμη να διαπραγματευτεί με βάση το σχέδιο  Γενεύη Ι με τον ισχυρισμό πως η συριακή πλευρά ήταν αυτή που δεν προσερχόταν για συνομιλίες.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως ο Κέρι δεν επανέλαβε το μόνιμο επιχείρημα ο Πρόεδρος Ασαντ έχει απωλέσει κάθε νομιμοποίηση και πρέπει να αποχωρήσει ενώ αναφέρει πως θα ασκηθούν και όλες οι δυνατές πιέσεις ώστε να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις.

Ωστόσο την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να εκπαιδεύσουν «μετριοπαθείς» αντάρτες στη Συρία τη στιγμή κατά την οποία όλοι γνωρίζουν πως μέχρι πριν ένα χρόνο ήταν στενοί συνεργάτες με την τότε περιορισμένης απήχησης ISIL.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail