Στους δρόμους όλη η Κριμαία πανηγυρίζει τον ένα χρόνο ελευθερίας από τους ναζιστές και τους φασίστες - ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Του Στρατή Μαζίδη

Στους δρόμους και τα σχολεία πανηγυρίζουν οι κάτοικοι της Κριμαίας, της ιστορικής για την Ελλάδα Ταυρίδας, τον απεγκλωβισμό τους από το Κίεβο όταν πέρυσι τέτοια εποχή περιήλθε η Ουκρανία σε μια επικίνδυνη περιδίνηση μέσω ενός πραξικοπήματος ακροδεξιών-φιλοναζιστών που υποκινήθηκε από τη Δύση.

Η Κριμαία αντέδρασε πολύ νωρίς με ένα ιστορικό δημοψήφισμα στις 16 Μαρτίου του 2014 μέσω του οποίου οι κάτοικοι της χερσονήσου ψήφισαν με το συντριπτικό ποσοστό του 96,60% την επανένωση με τη Ρωσία.

Έκτοτε διαπιστώνουν καθημερινά τόσο τις πιέσεις του Κιέβου με τη διακοπή της υδροδότησης και της ηλεκτροδότησης που όμως εδώ και καιρό έχει αποκατασταθεί η παροχή των υπηρεσιών αυτών από τη Ρωσική Ομοσπονδία όσο και τη μετατροπή της περιοχής σε εντυπωσιακά εξοπλισμένο φρούριο.

Ένα χρόνο μετά και βλέποντας τα όσα θλιβερά διαδραματίζονται στο Ντονμπάς, οι κάτοικοι αισθάνονται δικαιωμένοι.

Στα σχολεία διοργανώθηκαν ξεχωριστές γιορτές με την ευθύνη των μαθητών να οργανώσουν τη δομή και το περιεχόμενό τους ενώ στη Θεοδοσία ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα μεγάλο εορταστικό συλλαλητήριο επ'αφορμή της ένωσης.

Ευχαριστώ πολύ τους καλούς φίλους από την Κριμαία τόσο για την αποστολή των φωτογραφιών όσο και για το ότι θυμούνται την έντιμη στάση μας όταν εξελίσσονταν τα γεγονότα, ευχόμενος να γιορτάσουν με την ίδια χαρά τα χρόνια που ακολουθούν.























Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail