Είναι «τυπικό» το θέμα

Του Μιχάλη Τζανάκη

Παρακολουθώ με προσοχή την παρουσιάστρια «σοβαρού» καναλιού να ζητά το σχόλιο γυναίκας δημοσιογράφου επίσης για την απαλλαγή(!!!) του Κασιδιάρη για τον ξυλοδαρμό της Λ. Κανέλλη σε τηλεοπτική εκπομπή προ τριετίας!!!

Η ελληνική «δικαιοσύνη» λοιπόν, με τη γνώριμη ταχύτητά της που θα ζήλευε και ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ Γ. Μπόλντ, «απάλλαξε» -δεν αθώωσε- τον μποξέρ βουλευτή για καθαρά … τυπικούς λόγους!!!

Οι δημοσιογράφοι – επαναλαμβάνω γυναίκες και οι δυο- εξηγούν πως δεν πρόκειται για «αθώωση», αλλά για «απαλλαγή», λόγω «τυπικών» διατυπώσεων, αφού η κατηγορία ήταν για «σοβαρές σωματικές βλάβες» και όχι για «απλή» γρονθοπατινάδα!!!

Ε, άμα το δικαστήριο είναι «τυπικά» σωστό και «δικάζει» με το γράμμα του νόμου δικαίως η … Πρόεδρος-γυναίκα κι αυτή- «απάλλαξε» τον τραμπούκο βουλευτή. Μάθαμε απ’ το ρεπορτάζ ότι μέσα κι έξω απ’ το δικαστήριο ο Κασιδιάρης αποθεώθηκε, αν και θα μπορούσαν οι φαν του να αποθεώσουν και την «ελληνική δικαιοσύνη»!!! Άλλωστε το δεκαοκτάμηνο παρέρχεται και δίκη των μελών της Χ.Α. δεν έχει γίνει.

Το δελτίο «ειδήσεων», μέσω των δημοσιογράφων κάλυψε με απόλυτη «τυπικότητα» το θέμα, χωρίς την παραμικρή μομφή για το δια ταύτα!!! Δεν ξέρω πραγματικά πόσο «τυφλή» ή «κουφή» είναι η δικαιοσύνη, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ ότι μπορεί οποιοσδήποτε να με ξυλοφορτώνει δημοσίως, να βιντεοσκοπείται ο ξυλοδαρμός, να υπάρχουν μάρτυρες και να «απαλλάσσεται» -όχι «αθωώνεται»- ο δράστης , διότι δεν ήταν σωστά διατυπωμένο το κατηγορητήριο και η ερμηνεία του δικαστηρίου διαφωνεί μ’ αυτό!!!

Προφανώς θα μου διαμήνυε η συγκεκριμένη δικαστική «απόφαση» ότι μπορώ να εξασκήσω το σπορ του «πυξ-λαξ» για διάφορους λόγους, αφού δε θα υποστώ καμία ποινή, εφόσον το κατηγορητήριο εις βάρος μου δεν είναι «τυπικά» ορθό, έστω κι αν ο ξυλοδαρμός δεν ήταν καθόλου «τυπικός», αλλά μάλλον «ουσιαστικός».

Οφείλουμε να εξάρουμε ωστόσο την «τυπικότητα» της γυναίκας – Προέδρου, αλλά και την «τυπικότητα» και διακριτικότητα των δυο γυναικών- δημοσιογράφων, να τους «ευχηθούμε» πάντα τέτοιες επιτυχίες και «εις ανώτερα»!!!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail