Ένα 15χρονο κορίτσι θύμα ομαδικού βιασμού εξευτελίζει την τουρκική δικαιοσύνη

Στρατής Μαζίδης

Γροθιά στο στομάχι της τουρκικής κοινωνίας αποτέλεσε η επιστολή μιας έφηβης από την κεντρική Τουρκία που βιάστηκε πριν από τρία χρόνια, στα 15 της, από οκτώ (!) εφήβους, οι οποίοι τελικά αθωώθηκαν με το αιτιολογικό ότι το κορίτσι είχε «συγκαταθέσει» στην ερωτική πράξη!

«Ήμουν μόνο 15 χρονών και ζύγιζα 38 κιλά. Εγώ δεν είχα αρκετή δύναμη για να του αντισταθώ» σημειώνει η κοπέλα σε επιστολή της προς τον δικαστή της επαρχίας Καραμάν στην Κεντρική Ανατολία σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Akşam.

Ωστόσο στις 13 Μαρτίου αθωώθηκαν και οι οκτώ κατηγορούμενοι για τον ομαδικό βιασμό, ηλικίας 15 και 17 entre, δηλώνοντας ότι οι επαφές βασίστηκαν σε συναίνεση του κοριτσιού. Η ετυμηγορία προκάλεσε δημόσια κατακραυγή στην Τουρκία.

«Τόσο οι ίδιοι όσο και η Αστυνομία κατηγορούν εμένα. Ρωτήσατε γιατί δεν του αντιστάθηκα. Ο άνθρωπος ήταν τρεις φορές βαρύτερος από μένα. Πώς μπορείτε να συγκρίνετε τη δύναμη ενός άνδρα με τη δική μου;» αναρωτιέται η κοπέλα σε άλλο σημείο της επιστολής της.

Η κοπέλα όπως αναφέρει η Hurriyet δεν μπόρεσε να καταθέσει στο δικαστήριο λόγω της τραυματικής εμπειρίας ενώ σε άλλο σημείο της επιστολής της αναφέρει:

«Επιχείρησα να αυτοκτονήσω. Δεν τα κατάφερα. Αυτή είναι η τελευταία μου δήλωση. Δεν θα έρθω στο δικαστήριό σας. Δε με πιστεύετε και με χλευάζετε. Σας αφήνω με τη δικαιοσύνη σας και τη συνείδησή σας» περιγράφοντας τον εαυτό του ως «ζωντανή νεκρή».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail