Ποιο ειναι το PLAN B σας κ. Τσίπρα; Θα μας πείτε; Θα μας πείτε; Θα μας πείτε; Θα μας πείτε;

Του Στρατή Μαζίδη

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μια σημαντική προσπάθεια. Δεν την ονοματίζω διαπραγμάτευση όπως σημείωσα χθες διότι δεν αισθάνομαι σίγουρος πως κάτι τέτοιο ισχύει.

Ένα είναι βέβαιο αυτή τη στιγμή. Η νέα άφθαρτη με μη λερωμένα από σκάνδαλα χέρια ελληνική κυβέρνηση κάνει μια μεγάλη προσπάθεια. Ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας τηρεί μια έντιμη στάση. Μένει συνεπής στη λαϊκή εντολή. Η μέχρι σήμερα στάση του προδίδει ότι τον ενδιαφέρει να φύγει και με το κεφάλι ψηλά αν χρειαστεί.

Ήδη μάλιστα η ελληνική κυβέρνηση εισπράττει πολιτικά αυτό το κέρδος της στάσης της. Το πιθανότερο είναι πως αν συνεχίσει σε αυτό το ρυθμό, ακόμη κι αν ζήσουμε τα χειρότερα, μάλλον δεν πρόκειται να πληγεί πολιτικά.

Ωστόσο ένα πράγμα μου προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση. Ένα ερώτημα που θέτουν δημοσιογράφοι τόσο τώρα όσο και προεκλογικά είναι το "τι θα κάνετε αν η κ Μέρκελ σας πει όχι;".

Συγγνώμη αλλά περιμένετε να απαντήσουν; Αν κάποιος έχει ένα πλάνο, κάποια κρυφά χαρτιά ή αποφασίσει συγκεκριμένες κινήσεις που θα κάνει εκείνη τη στιγμή, θα έρθει να το δηλώσει δημόσια; Τέτοια ελαφρότητα αντίληψης δεν την περίμενα και ευτυχώς που δε χαρακτηρίζει και την ελληνική κυβέρνηση.

Θα φανερώσει δηλαδή ο πρωθυπουργός ή έτερος κυβερνητικός αξιωματούχος αν θα πάμε σε στάση πληρωμών ή έξοδο από την Ευρωζώνη ή αν έχει κρυφή συμφωνία με άλλες δυνάμεις ή οτιδήποτε άλλο αν τελικά δε λυγίσουν;

Για αυτό και η εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου ήταν πάρα πολύ κρισίμη. Ο καθένας εκλήθη να σταθμίσει όλους τους παράγοντες. Η επιλογή ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ήταν εντολή να σταματήσει όλη αυτή η κατάσταση της διαρκούς δυστυχίας μας. Η δε ρήξη, αν είναι πραγματικά αληθινή, αφήνει πάντα όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά. Όλα όμως...

Ο Θεός βοηθός λοιπόν όπως ευχήθηκε κι ο πρωθυπουργός προεκλογικά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail