Βομβαρδίζουν και σκοτώνουν όσους περισσότερους προλάβουν πριν την εκεχειρία!

Στρατής Μαζίδης

Όπως και την Παρασκευή, ομοίως και σήμερα Σάββατο το Κίεβο έχει επιδοθεί σε ένα ράλι να βομβαρδίσει και να σκοτώσει όσους περισσότερους ρωσόφωνους μπορεί προωθώντας παράλληλα τις θέσεις του πριν την έναρξη της εκεχειρίας στις 15/2/2015.

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δώδεκα τραυματίστηκαν όταν το ουκρανικό πυροβολικό άνοιξε πυρ στις περιοχές μέσα και γύρω από το Ντόνετσκ, με μάρτυρες να κάνουν λόγο για πολλά παραπήγματα τα οποία στήθηκαν τη νύχτα μαζί μεπολλαπλούς εκτοξευτήρες ρουκετών, πυροβολικό και όλμους που στόχευσαν το αεροδρόμιο του Ντόνετσκ.

Μέχρι και κατοικημένες περιοχές της πόλης όπως αναφέρει το πρακτορείο Σπούτνικ βρέθηκαν κάτω από τα βαρέα πυρά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αλλά και στη Μαριούπολης οι τοπικές αρχές ανέφεραν βαρέα πυρά σε απόσταση 20 χιλιομέτρων με την πόλη όμως να παραμένει ανέπαφη μέσα σε κλοιό ασφαλείας από τις μουκρανικές δυνάμεις.

Όπως σημειώνει και το ίδιο το ρωσικό πρακτορείο ακόμη και η συμφωνία του Μινσκ δεν κατάφερε να αμβλύνει την αποφασιστικότητα του στρατού του Κιέβου για να κερδίσει όσο περισσότερο δυνατό έδαφος πριν από την κατάπαυση του πυρός προθεσμίας τα μεσάνυχτα διατηρώντας την ελπίδα πως αυτό θα καταστεί δυνατό από τα μεσάνυχτα και μετά.

Ωστόσο υπενθυμίζουμε την κατάληξη και την πρώτης εκεχειρίας αλλά και την τωρινή αντίδραση της ένοπλης πτέρυγας του ακροδεξιού "Δεξιού Τομέα" που δήλωσε ξεκάθαρα πως δεν αναγνωρίζει τη συμφωνία του Μινσκ.

Η όλη κατάσταση περισσότερο θυμίζει τάιμ άουτ παρά ουσιαστική εκεχειρία. Οι διαφορές είναι μεγάλες ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές. Το τέλος του πολέμου θα έρθει όταν η μία ή η άλλη πλευρά θα έχει ηττηθεί πλέον ολοκληρωτικά με τη μέχρι σήμερα εμπειρία να καθιστά το Κίεβο ως το πρώτο φαβορί για κάτι τέτοιο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail