Το χώμα αρχίζει να βάφεται κόκκινο στη Χάσακα; Πληροφορίες για τις πρώτες εκτελέσεις χριστιανών ομήρων

Στρατής Μαζίδης

Δυστυχώς τα νέα από το μέτωπο της απαγωγής των 220 χριστιανών από τα χριστιανικά χωριά της περιφέρειας της Χάσακα δεν είναι καλά.

Ήδη κυκλοφόρησαν οι πρώτες πληροφορίες πως έχουν αρχίσει να εκτελούνται όμηροι ενώ ο αρχιμανδρίτης Emanuel Youkhana, ο οποίος εργάζεται για την υποστήριξη των υπό διωγμό χριστιανών της περιοχής κάνει λόγο για άλλους 15 νεκρούς που έπεσαν πάνω στη μάχη της προάσπισης χωριών και των οικογενειών τους.

Ωστόσο ένα ακόμη αρνητικό στοιχείο έιναι πως άλλοι οργανισμοί και φορείς εκτός του Συριακού Παρατηρητηρίου ανεβάζουν τον αριθμό των ομήρων σε 350.

Επίσης σε μάχες που έγιναν στο Tel Hormizd μια γυναίκα οαποκεφαλίστηκε και δύο άνδρες πυροβολήθηκαν καθώς υπερασπιζόντουσαν το χωριό ενώ περίπου 12 άνδρες και δύο γυναίκες απήχθησαν με τους υπόλοιπους κατοίκους να διαφεύγουν στη Χάσακα και το Καμισλί.

Ο αρχιμανδρίτης Youkhana κάνει λόγο για συνολικά 1000 οικογένειες εκτοπισμένων.

Τέλος οι εκκλησίες στο Tal Shamiran και Tal Hurmoz καταστράφηκαν ολοσχερώς.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail