Το αργό πετρέλαιο και ο χρυσός ανέβηκαν απότομα όταν η Goldman Sachs αποκάλυψε την κίνηση της Ελβετικής Κεντρικής Τράπεζας

του SON OFEON

Αυτό είναι ένα τεράστιο μήνυμα από την Ελβετική Κεντρική Τράπεζα (SNB) απευθυνόμενο προς τις αγορές:


"Η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα ( ΕΚΤ) πρόκειται να κάνει ποσοτική χαλάρωση (QE) και αυτή μάλιστα  πρόκειται να είναι μεγάλη ...", σημειώνει η Goldman Sachs και φαίνεται  ότι η τιμή του χρυσού και του αργού πετρελαίου άρχισαν να κινούνται σε αυτό το μοτίβο.


Ο χρυσός επανήλθε πάνω από τα 1.255 δολάρια

Και  το αργό πετρέλαιο (WTI) ανέβηκε πάνω από τα  51 δολάρια .

 

Και σε αυτό το πλαίσιο ...


H αναφορά της Goldman Sachs:


H άρση από την Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας ( SNB) της σύνδεσης των ισοτιμιών ελβετικού φράγκου και ευρώ  απομακρύνει από την αγορά ένα από τους μεγαλύτερους αγοραστές ευρώ .
Και φυσικά, πολύ αξιοσημείωτα,  αυτό συμβαίνει  μία εβδομάδα πριν από τις κινήσεις της  ΕΚΤ, καθώς η SNB ενδεχομένως, συνειδητοποίησε ότι δεν θα μπορούσε να συνεχίσει να αγοράζει απεριόριστες ποσότητες, όταν η ΕΚΤ θα μπορούσε να εκτυπώσει απεριόριστες ποσότητες.


Σκέψεις εργασίας:

Αυτό είναι ένα τεράστιο μήνυμα από την  SNB προς τις αγορές : Η ΕΚΤ πρόκειται να πραγματοποιήσει ποσοτική χαλάρωση ( QE)  και αυτή  πρόκειται να είναι μεγάλη..

Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αγοράσουμε ΕΥΡΩ σ' αυτό το σημείο.

Πρώτα θα πρέπει η αγορά να αφομοιώσει τον πόνο  μιας (ανοδικής) κίνησης κατά  28% σε κάποιο χρονικό  σημείο στο μέλλον , καθώς η ισοτιμία του δολαρίου με το  ελβετικό φράγκο (USD/CHF) έπεσε κατά 15%, κάτι που θα πλήξει αυτούς που στο τρέχον  περιβάλλον  στοιχημάτιζαν ότι στο μέλλον το δολάριο θα ανέβει.


ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ


Στις 5.12.2014 έγραψα γι' αυτό που συνέβη σήμερα, στο  άρθρο με τίτλο "Η σειρά των κρίσεων είναι προκαθορισμένη"

Στο τέλος του άρθρου προέβλεπα πτώση της ισοτιμίας κάποιου νομίσματος κατά 14,3% σε μία ημέρα.
Αυτό συνέβη σήμερα για το ευρώ και το δολάριο σε σχέση με το ελβετικό φράγκο.

Γνωρίζετε λοιπόν σήμερα την χώρα , όπου θα προκύψει η δευτερεύουσα τραπεζική κρίση: H Eλβετία.
Μένει να μάθετε την χώρα, όπου θα προκύψει η πρωτεύουσα τραπεζική κρίση.
Θα την μάθετε όταν δείτε την ημερήσια πτώση στο χρηματιστήριο της κατά τουλάχιστον 8%, που δεν θα αργήσει.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφερθώ στον μηχανισμό της μετάδοσης της κρίσης.
Θυμίζω τα 55 τρισ ευρώ  έκθεσης της Deutsche Bank σε χρηματιστηριακά παράγωγα, τονίζοντας ότι υπάρχουν και άλλες επενδυτικές τράπεζες με παραπλήσια έκθεση σε παράγωγα σε άλλες χώρες.

Κάνω λοιπόν την αφελή ερώτηση: H έκθεση σε παράγωγα  πάνω στην ισοτιμία δολαρίου και  Ελβετικού φράγκου  και ευρώ και Ελβετικού φράγκου, συνολικά σε τι ποσό ανέρχεται?
Ποιοί είναι οι αντισυμβαλλόμενοι , που καλύπτουν τον κίνδυνο, σ' αυτά τα παράγωγα?
Eλπίζω μόνο να μην είναι κάποια κρυφή θυγατρική  εταιρεία τους  ή κάποιος που επένδυε στο Βέλγιο σε ομόλογα του Αμερικανικού δημοσίου...


Το ποσό των 310 δισ δολαρίων, σε σχέση με την ισοτιμία του σε ελβετικό φράγκο , προκάλεσε σήμερα σε κάποιον καθαρή ημερήσια ζημία 49,6 δισ δολάρια(=310*16%).
Το ποσό των ζημιών των 49,6 δισ δολαρίων αντιστοιχεί (αν πρόκειται για  τράπεζα) σε κάποιους που διαχειρίζονται τουλάχιστον  620 δισ δολάρια με συντελεστή επάρκειας 8%...(=49,6/0,08)
Ελπίζω μόνο το ποσό αυτό να μην αντιστοιχεί και στις καταθέσεις όλων των πελατών τους...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail