Δημοψήφισμα για το ευρώ με ισότιμη μεταχείριση από τα ΜΜΕ

Θεόδωρος Κατσανέβας

Στην Ελλάδα και το εξωτερικό έχει εξαπολυθεί μια τεράστια εκστρατεία κατατρομοκράτισης του ελληνικού λαού, ενάντια στην ισχυρή πιθανότητα της επερχόμενης εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο οποίος εφ΄ όσον καταργήσει το μνημόνιο όπως ισχυρίζεται, αναγκαστικά μπαίνει το  θέμα παραμονής μας στην ευρωζώνη. Τα κατοχικά και καταχρεωμένα ΜΜΕ έχουν εξαπολύσει ένα εξωφρενικό μονόλογο ενάντια σε μια τέτοια προοπτική, παρομοιάζοντάς την περίπου ως την απόλυτη καταστροφή. Αντιμέτωπος με αυτήν την αισχρή τρομολαγνική επίθεση, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί  να περάσει το όλο θέμα στα μαλακά, με δηλώσεις του τύπου ότι "εμείς δε θα έρθουμε για να διαλύσουμε το ευρώ, αλλά για να το σώσουμε"!

Παρόμοιες δηλώσεις μπορεί να καθησυχάζουν το κατεστημένο αλλά  δημιουργούν ανησυχίες και επιφυλάξεις σε μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων και ειδικότερα στο 70% των ψηφοφόρων -και όχι μόνιμων οπαδών- του ίδιου ΣΥΡΙΖΑ, που εναντιώνονται στο ευρώ, το οποίο θεωρούν- και πολύ σωστά- ως αδιαίρετο με το μνημόνιο και τη μόνιμη δυστυχία του ελληνικού λαού.

Αν ο κυβερνών ΣΥΡΙΖΑ τελικά υποκύψει στον ιμπεριαλισμό του Βερολίνου και την επιβολή νέων μνημονιακών δεσμών, τότε η οργή του ελληνικού λαού θα είναι πολλαπλάσια από την οργή του ενάντια στις προηγούμενες κυβερνήσεις που μας οδήγησαν στη σημερινή τραγωδία.

Εμείς, ως κίνημα ΔΡΑΧΜΗ, ελπίζουμε και προτρέπουμε τους φίλους μας του ΣΥΡΙΖΑ να μη συνεχίσουν σ' αυτόν τον ολισθηρό δρόμο της επιχείρησης κατευνασμού του εγχώριου και διεθνούς κατεστημένου που θέλει τη χώρα μας αποικία χρέους και Μπανανία δυστυχίας. Αν οι αριστεροί φίλοι μας για λόγους αντιλήψεων ή εκλογικών σκοπιμοτήτων, δεν τάσσονται ενάντια στο έγκλημα του ευρώ, τουλάχιστον ας κρατήσουν μια στάση του τύπου  ότι, «είμαστε με το ευρώ αλλά όχι με οποιοδήποτε κόστος". Και να παραπέμψουν τελικά το όλο θέμα σε δημοψήφισμα για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός, διασφαλίζοντας απαρέγκλιτα ισότιμη μεταχείριση από τα κατοχικά ευρωλαγνικά ΜΜΕ. Να είναι σίγουροι τότε ότι, σε μια τέτοια περίπτωση, η λογική και η ελπίδα των απόψεών μας θα νικήσουν κατά κράτος.

Και μια σχετική παρατήρηση. Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου, έθεσε ως πρωθυπουργός το θέμα ενός παρόμοιου  δημοψηφίσματος, είχε την πεποίθηση ότι θα επικρατούσε η άποψη της παραμονής μας στην ευρωζώνη και αυτό θα του έδινε μια ισχυρή λαϊκή υποστήριξη για να συνεχίσει σε έναν δύσκολο δρόμο. Όσο και αν κατηγορείται για αυτό και για άλλες ενέργειές του, δύσκολα μπορεί να αμφισβητηθεί η δημοκρατική πρόθεση και υπόθεση για μια τέτοια ενέργεια. Όμως, η Αγγέλα Δωροθέα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί είχαν αντίθετη άποψη. Ήξεραν ότι σε ένα καθαρό δημοψήφισμα με ίσους όρους μεταχείρισης των δύο απόψεων από τα ΜΜΕ, χαμένο θα ήταν το ευρώ. Γι΄αυτό και καρατόμησαν με συνοπτικές διαδικασίες τον Γιώργο, αναδεικνύοντας εκτός των άλλων και ποιος πραγματικά κυβερνά τη χώρα μας.  
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail