Πολιτικός εξευτελισμός του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. Δε λέει να σηκωθεί από την καρέκλα του

Του Στρατή Μαζίδη

Χθες πραγματοποιήθηκε ο πολιτικός εξευτελισμός του Ευάγγελου Βενιζέλου, αυτού του γραφικού πολιτικού τύπου που ονειρευόταν την τρίτη θέση και ξανά υπουργικούς θώκους.

Το ΠΑΣΟΚ τερμάτισε τελικά έβδομο και καταϊδρωμένο. Είναι το τελευταίο πολιτικό κόμμα που μπαίνει στη Βουλή. Η πολιτική πτωμαΐνη είναι πλέον έντονη.

Ωστόσο βρήκε να κατηγορήσει τον πολιτικό του δήμιο, Γιώργο Παπανδρέου. Βασικά δεν είναι έβδομο το ΠΑΣΟΚ, αλλά εν δυνάμει τρίτο αφού αν αθροιστούν τα ποσοστά τότε υπερβαίνει τη Χρυσή Αυγή, όπως περίπου δήλωσε χθες ο πρόεδρός του.

Δεν είναι όμως ψέμα ότι στα χέρια του το αεροπλάνο του ΠΑΣΟΚ χάνει διαρκώς ύψος. Από τα 12.000 μέτρα ή μήπως πόδια ή μήπως χέρια, πλέον ίπταται στα 4.680 και η λογική λέει πως έπεται η οριστική σύντριβη - πρόσκρουση στο έδαφος στην αμέσως επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Το ΚΙΝΗΜΑ του ΓΑΠ μπορεί να μην μπήκε στη Βουλή, ωστόσο έκανε το πρώτο, ίσως και τελευταίο μεγάλο βήμα, να το αποτελειώσει.

Επιπλέον η ύπαρξη αρκετών κομμάτων με κοινοβουλευτική εκπροσώπηση αλλά και άλλων δύο σχηματισμών με ααξιοπρεπή παρουσία (Ενωση Κεντρώων, Τελεία) δεν καθιστά το πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ πόλο έλξης για να στρατευθεί κανείς.

Παρά την πολιτική του, προς ώρας επιβίωση, ο Ευάγγελος Βενιζέλος οφείλει να βγάλει επιτέλους την τσίμπλα από τα μάτια και την κηρήθρα από τα αυτιά ώστε να αναγνώσει το πολιτικό μήνυμα αποδοκιμασίας που του έστειλε ο ελληνικός λαός. Ο εμπνευστής του χαρατσιού και του τέλους επιτηδεύματος εξευτελίστηκε στη Θεσσαλονίκη. Έλαβε μεν την έδρα αλλά τον άφησε εντυπωσιακά πίσω του ο Βασίλης Λεβέντης με την Ενωση Κεντρώων.

Αν έχει στάλα έστω πολιτικής αξιοπρέπειας οφείλει να παραδώσει την έδρα του, να εξαφανιστεί από την καθημερινότητά μας και να αφήσει τα συνέδρια που θα συνομιλεί με τον εαυτό του.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail