Η σκουληκαντέρα

Της Βάσιας Ζαριφοπούλου

Η γνωστή μας σκουληκαντέρα, ή επί το επιστημονικότερον γαιοσκώληξ, ανήκει στο ζωικό βασίλειο και συμβάλλει τα μέγιστα, με τις υπηρεσίες που προσφέρει, στην τροφοδοσία και την ισορροπία του οικοσύστηματος του πλανήτη μας. Πρόκειται περί μεγάλης φαγάνας αφού σκοπός της ζωής της είναι μόνον η πάχυνση!

Πριν αρχίσετε να μορφάζετε από αηδία θα ήταν χρήσιμο να διαβάσετε τις επόμενες σειρές περί των ειδικών χαρακτηριστικών της και να προβείτε σε ορισμένους, κατά το δοκούν, συνειρμούς. Δείτε το σαν ένα παιχνίδι!

Μπορεί άραγε ένα τόσο αηδιαστικό ον να είναι χρήσιμο;

Το σώμα της σκουληκαντέρας αποτελείται από επί μέρους τμήματα. Το κεφάλι της είναι υποτυπώδες (τι το χρειάζεται άλλωστε;), δεν έχει μάτια (η όραση της είναι απολύτως περιττή) και τα πρώτα τμήματα του σώματός της είναι πιο ενισχυμένα για να διεισδύουν πιο αποτελεσματικά στο έδαφος, που αποτελεί το μόνον πεδίο ενδιαφέροντός της. Διέπεται από ναρκισσισμό αφού ως ερμαφρόδιτη κυκλοφορεί αναφωνώντας: Τι ωραία που είμαι η άτιμη!

Διακρίνουμε 3 είδη σκουληκαντέρας: α) την επίγεια, που ζει στην επιφάνεια του εδάφους και μασουλάει αδιακόπως ότι βρεθεί στο διάβα της. β) την ενδόγεια, που δρα υπογείως και διατρέφεται με χώμα διανοίγοντας ένα ευρύ δίκτυο σχεδόν οριζόντιων στοών σε πλήρη επικοινωνία με τις συναδέλφους της. γ) την ανεσική, που είναι και η πιο ευτραφής. Διανοίγει σχεδόν κατακόρυφες μέχρι και δύο μέτρων βάθους στοές, που καθιστούν σχεδόν αδύνατο τον εντοπισμό της.

Οι φίλτατες σκουληκαντέρες ζουν ανάμεσά μας με άψογη στολή παραλλαγής. Εμπλουτίζουν με τα περιττώματά τους το έδαφος με θρεπτικά συστατικά. Στη συνέχεια τα συστατικά αυτά απομυζώνται από τα φυτά που καταναλώνουμε ως τροφή.

Είναι αυτά ακριβώς τα συστατικά που χρειαζόμαστε για να αναπτυχθούν υψηλές ταχύτητες στην λειτουργία των εγκεφάλων μας. Για να βρούμε λύσεις και να φέρουμε ιδανικά αποτελέσματα. Για την ευημερία και την ευδαιμονία μας. Τα ανεγκέφαλα, τα τυφλά, τα έρποντα, τα σκάπτοντα και τα ερμαφρόδιτα όντα είναι τελικά επωφελή για την εξέλιξη του ανθρωπίνου γένους και την ανέλιξη της συνειδητότητάς του!

Σημείωση: Τυχόν ομοιότητες με γνωστά πρόσωπα της επικαιρότητας είναι απολύτως τυχαίες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail