Όπα!

Της Μαρίνας Σολδάτου

Εντελώς ξαφνικά πριν πέντε χρόνια ο ελληνικός λαός αναγκάστηκε σε πλήρη υποταγή και απώλεια της εθνικής αξιοπρέπειας. Η είσοδος στα μνημόνια στέρησε από μας αυτά που δίκαια απολαμβάνουν οι Ευρωπαίοι.

Με μαέστρο το Γιώργο Α. Παπανδρέου, ο οποίος παρέδωσε την μπαγκέτα στον σκληρότερο για το λαό και ενδοτικότερο για τους δανειστές Σαμαρά, παιζόταν το πένθιμο εμβατήριο, καθώς οι Έλληνες διάβαιναν το σκοτεινό τούνελ της απελπισίας. Στο βάθος βλέπαμε αμυδρά ένα φως. Η επέλαση του πολιτικού βρέφους ΣΥΡΙΖΑ που ανδρειωνόταν μέσα από τα βάσανα του λαού, έφθασε στο τιμόνι της χώρας με εξαγγελίες υπερ των ταλαιπωρημένων από τη μνημονιακή λαίλαπα Ελλήνων.

Σε αυτήν τη νεοσύστατη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ευχόμαστε, να προχωρήσουν στα εξαγγελθέντα με θάρρος. Εξ άλλου γι αυτά εξελέγησαν από την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος. Ελπίζουμε ξανά, χωρίς να φοβόμαστε, μήπως γίνουμε γραφικοί. Η ελπίδα είναι υγιές συναίσθημα των ζωντανών ανθρώπων. Στηρίζουμε τη θέληση της κυβέρνησης, να απαλύνει την καθημερινότητα του λαού, να ορθώσει το ανάστημά της και με νέο καθαρό πρόσωπο να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, εμμένοντας στις θέσεις της.

Χαιρετίζουμε την κίνηση του Πρωθυπουργού, να μην συναινέσει στην απόφαση των Ευρωπαίων για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, πόσο μάλλον χωρίς να ερωτηθεί η Ελλάδα. Με ικανοποίηση είδαμε και την επίσκεψη του Ρώσου και Κινέζου πρέσβη, που έσπευσαν πρώτοι, να συγχαρούν τον κ.Τσίπρα.

Ας μας υπολογίσουν επιτέλους οι Ευρωπαίοι σαν ίσος προς ίσον κι ας γνωρίζουν , ότι υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές. Οι εμπορικές συμφωνίες, οι εθνικές θέσεις και το προφίλ των κρατών - μελών δε θα πρέπει, να καλουπώνονται και να πολτοποιούνται στο όνομα της ενωμένης Ευρώπης. Κάτι τέτοιο υποσκάπτει την εθνική ταυτότητα και ανεξαρτησία των χωρών.

Οι ακηδεμόνευτες και αξιοπρεπείς κινήσεις της μόλις δύο ημερών ελληνικής κυβέρνησης γίνονται πρώτο θέμα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Η ορχήστρα τώρα φαίνεται, να αλλάζει ρεπερτόριο. Ο νέος μαέστρος κρατά με αυτοπεποίθηση τη μπαγκέτα και το άκουσμα της νέας μελωδίας φαίνεται, να αιφνιδιάζει αλλά και να διεγείρει τους ξένους, γεμίζοντας υπερηφάνεια τους Έλληνες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail