Ολάντ: Να αρθούν οι κυρώσεις στη Μόσχα. Δεν πετυχαίνουμε στόχους χειροτερεύοντας τις συνθήκες

Στρατής Μαζίδης

Ανήσυχος εμφανίστηκε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ όσον αφορά τις δυνητικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στη Ρωσία θστην Ευρώπη σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό France Inter. Επί της ουσίας κάλεσε να αρθούν οι κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας το ταχύτερο δυνατό εφόσον σημειωθεί πρόοδος στις ειρηνευτικές συνομιλίες για το ουκρανικό ζήτημα.

«Αν η Ρωσία αντιμετωπίζει μια κρίση, αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό για την Ευρώπη. Δεν είμαι υπέρ πολιτικών οι οποίες, για την επίτευξη των στόχων, κάνουν τα πράγματα χειρότερα. Νομίζω ότι οι κυρώσεις πρέπει να σταματήσουν τώρα.»

Ωστόσο ο Ολάντ συνδέει αυτή την κίνηση με μια προσδοκώμενη πρόοδο στις επερχόμενες συνομιλίες στις 15 Ιανουαρίου στην Αστάνα του Καζακστάν. Ταυτόχρονα όμως σημειώνει πως
η επιδίωξη του Κιέβου για ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ μπορεί να συμβάλει ελάχιστα στην ειρηνευτική διαδικασία.

«Ο κ.  Πούτιν δεν επιθυμεί να προσαρτήσει ανατολική Ουκρανία. Είμαι σίγουρος. Μου το έχει πει. Εκείνο που θέλει είναι να παραμείνει η επιρροή. Επίσης είναι αρνητικός στο να γίνει η Ουκρανία  μέλος του ΝΑΤΟ διότι δε θα ήθελε να υπάρχει στρατός της Ατλαντικής Συμμαχίας στα σύνορα της Ρωσίας».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail