Συνδέθηκε το ρυμουλκό με το NORMAN ATLANTIC. Ξεκινά η επιχείρηση ρυμούλκυσης

το Marietta Barretta
Στρατής Μαζίδης / Αγγελική Παρασίδου

Την είδηση ότι συνδέθηκε το ιταλικό ρυμουλκό Marietta Barretta με το NORMAN ATLANTIC μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης και πως θα πλεύσει προς τις αλβανικές ακτές.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο πλοίο 317 επιβαίνοντες και έχουν διασωθεί 161.

Τα ιταλικά μέσα μεταδίδουν πως το ρυμουλκό που είναι ένα από τα τρία που έφυγαν από το Πρίντεζι κατάφερει να κολλήσει με το πλοίο μετά από ώρες προσπάθειας λόγω των πολύ δύσκολων καιρικών συνθηκών.

Το πρώτο που θα επιχειρήσει το Marietta Barretta θα είναι να σταθεροποιήσει και να ελέγχει την κίνηση του πλοίου που ακόμη παρασύρεται από τον καιρό και έχει παραδοθεί στις φλόγες.

Επίσης στην περιοχή σπεύδει και το αμφίβιο σκάφος του ιταλικού πολεμικού ναυτικού "San Giorgio", το οποίο διαθέτει ένα μεγάλο θάλαμο διακυβέρνησης και έχει μεγαλύτερη ικανότητα για τη διάσωση των επιζώντων, οι οποίοι θα μεταφερθούν στο πλοίο. Οι επιχειρήσεις διάσωσης θα συνεχιστούν όλο το βράδυ, αν και το Πολεμικό Ναυτικό δεν είναι σε θέση προς το παρόν να εκτιμήσει το πότε θα ολοκληρωθεί η διάσωση καθώς οι καιρικές συνθήκες εξακολουθούν να είναι δυσμενείς και το σκοτάδι δεν βοηθά.

Αναμένεται η επίσημη επιβεβαίωση από τις αρχές της πρόσδεσης του Marietta Barretta με το NORMAN ATLANTIC.

Η Αλβανία δηλώνει πως είναι έτοιμη να παρέξει όποια βοήθεια χρειαστεί.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail