Εξελίξεις στη μάχη του Deir Ezzor. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ - ΧΑΡΤΗΣ

Στρατής Μαζίδης

Η μάχη του Deir Ezzor συνεχίζεται με τους τζιχαντιστές να υφίστανται βαρύτατες απώλειες ενώ προσπάθησαν ανεπιτυχώς να διεισδύσουν στην αεροπορική βάση που διατηρεί εκεί η Συριακή Αεροπορία.

Ο Διοικητής του Στρατιωτικού Αεροδρομίου, Γενικός Ταξίαρχος Bassam Haydar, έχει επιβεβαιώσει ότι κανείς δεν έχει εγκαταλείψει τη βάση και πως οι δυνάμεις του στρατού έχουν αποτρέψει όλες τις επιθέσεις των τζιχαντιστών.

Την ίδια στιγμή η 104η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία υπό το στρατηγό Zahreddine συνέχισε τις επιθέσεις σε θέσεις τζιχαντιστών επιφέροντας απώλειες και αποσπώντας δύο κλεμμένα τεθωρακισμένα του ιρακινού στρατού.




Η 104 ελέγχει πλέον όλες τις γέφυρες που συνδέουν το νησάκι του Σακρ με την ενδοχώρα αλλά ακόμη δεν έχει καταφέρει να αποκόψει τον ανεφοδιασμό των τακφιριστών καθώς έχουν τον έλεγχο της ανατολικής πλευράς της νήσου.

Επίσης ανακατελήφθησαν πρόσφατα χαμένες θέσεις ενώ σχεδιάζεται επιχείρηση για την ανάκτηση όλης της περιοχής της Al-Mari’iyya.

Παράλληλα φορτηγά του συριακού στρατού αναχωρούν με δεκάδες πτώματα τζιχαντιστών:



Ενώ τη νύχτα επιχείρησε και η συριακή αεροπορία:



Τέλος παρακολουθούμε το πως άνδρες του συριακού στρατού αφοπλίζουν νεκρούς τρομοκράτες της ISIL καθώς οι μαχητές αυτοπαγιδεύονται με εκρηκτικά τα οποία εκρήγνυνται μετά το θάνατό τους.

Ο αφοπλισμός όπως παρακολουθούμε στο βίντεο εξελίσσεται κατά τη διάρκεια εχθροπραξιών με τον επικεφαλής της ομάδας ν α συνιστά μεγάλη προσοχή στους υπόλοιπους και αυτοσυγκέντρωση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail