Αλέξη η Ελλάδα γυρίζει σελίδα... Ελπίζουμε να μην είναι μαύρη

Του Στρατή Μαζίδη

Ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις σχετικά με την έναρξη της διαδικασίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας που κατά πάσα πιθανότητα θα οδηγήσει σε εθνικές εκλογές σχολίασε πως «η Ελλάδα γυρίζει σελίδα».

Ελπίζει μόνο ο ελληνικός λαός, ψηφίσει, δεν ψηφίσει, τον κ. Τσίπρα, η σελίδα αυτή να μην έχει ήδη συμπληρωθεί κατά τις διάφορες επισκέψεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ανά την Ευρώπη το τελευταίο διάστημα.

Ένα θέμα που επιμένουμε να αναδεικνύουμε μήνες τώρα είναι η πρόταση της φορολόγησης της περιουσίας που είχε διατυπώσει η Bundesbank τον Ιανουάριο και συμπεριελήφθη ως θολή απαίτηση μέσα στις 17 απαιτήσεις της τρόικας στο e-mail που αποκάλυψε η Real News.

Σήμερα λοιπόν ακούγοντας την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, οι καλεσμένοι του, Μισέλ Ασημακοπούλου και Νίκος Παππάς, ουδόλως μας καθησύχασαν στη σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου που θα πρέπει να κρατήσει ψηλά στην επικαιρότητα το θέμα επιμένοντας να ρωτά.

Η κα Ασημακοπούλου ήταν ήξεις αφήξεις μιλώντας για ισχυρή κυβέρνηση που θα διαπραγματευθεί κτλ κτλ.

Το ίδιο όμως ισχύει και για τον κο Παππά που μολονότι στριμώχθηκε, επέλεγε σκόπιμα να μην απαντήσει. Μάλιστα ο δημοσιογράφος τον ρώτησε αν θα φορολογηθεί το κόσμημα της γιαγιάς στο σπίτι και ο...Παππάς διάβαζε άλλου παπά ευαγγέλιο.

Μίλησε για φόρο ακινήτων χαμηλότερο κατά € 2 δις ευρώ αλλά απέφευγε να απαντήσει στο σκέλος της περιουσίας μολονότι σχολίαζε πως αυτά έχουν ήδη αποφασισθεί πως θα γίνουν την επόμενη ημέρα.

Κι αναρωτιέμαι λοιπόν. Αν πρόκειται να κυβερνήσω αύριο το πρωί και προτιμώ να μου κοπούν τα χέρια παρά ΝΑ ΑΡΠΑΞΩ, ΝΑ ΚΛΕΨΩ, ΝΑ ΒΟΥΤΗΞΩ ότι απέμεινε στον ελληνικό λαό, τι λόγο θα είχα να μην το βροντοφωνάξω προς πάσα κατεύθυνση;

Δεν ξεχνάμε ότι ο κ. Τσίπρας είναι υπέρμαχος του περιουσιολογίου, του επόμενου πειράματος που θέλουν να μας δοκιμάσουν. Περιουσιολόγιο σε τι; Στην εικόνα του Αι Δημήτρη του παππού μας και του σπιτιού που φτύσαμε αίμα νόμιμα να αποκτήσουμε;

Μπορεί λοιπόν Αλέξη η Ελλάδα να γυρίζει σελίδα, αλλά θα περιμένουμε να δούμε κατά πόσο είναι λευκή ή δεν έχει ήδη γραφτεί με μελανά γράμματα όπως έκαναν οι προκάτοχοί σου.

Πάντα στο ελικόπτερο θα υπάρχει θέση για έναν ακόμη...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail