Οι συριακές δυνάμεις επιλέγουν την εγκατάλειψη του στρατιωτικού αεροδρομίου στη Χάμα

Στρατής Μαζίδης

Οι δυνάμεις του συριακού στρατού απομάκρυναν από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Χάμα μαχητικά αεροσκάφη και όπλα σε ένα παρόμοιο σενάριο με ό,τι έπραξαν στην Tabqa μερικούς μήνες πριν σύμφωνα με το Hama Media Center.

Το Δίκτυο ανέφερε επίσης ότι μαχητές της Εθνικής Άμυνας (πολιτοφυλακή) έχουν μετακινηθεί από την αεροπορική βάση.

Παρατηρητές ισχυρίζονται πως η ξαφνική αποχώρηση αναδεικνύει πολλά ερωτήματα εν μέσω φόβων για τις ραγδαίες προωθήσεις θέσεων των μαχητών της Al Nusra Front στην ύπαιθρο του Idlib, οι οποίοι ελέγχουν περιοχές στη βόρεια Χάμα.

Οι συγκρούσεις στη Χάμα αναζωπυρώθηκαν μετά από μια σχετική ηρεμία μεταξύ των δυνάμεων του Μπασάρ αλ-Άσαντ και των ανταρτών στην ιστορική επαρχία που έχει βιώσει αιματηρές στιγμές από την έναρξη των εχθροπραξιών το 2011.

Ο συριακός στρατός υπό το συνταγματάρχη Suhail Al-Hassan, έμπιστο άνθρωπο του Ασαντ κι ένας από τους πλέον σκληρούς διοικητές έχει καταφέρει να προωθηθεί με αργό ρυθμό στην περιοχή της Χάμα, ωστόσο η κύρια αποστολή του είναι η προστασία των χωριών των αλεβιτών (πιστοί στο σύριο πρόεδρο) δεδομένου ότι οι αντάρτες έχουν εντείνει τους βομβαρδισμούς σε χωριά της επαρχίας αυτής.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail