Γιατί η γερμανική κυβέρνηση δουλεύει για το ΣΥΡΙΖΑ!

Θεόδωρος Σκυλακάκης

Κατά την γερμανική Die Welt «Μόνο εάν παραμείνει πρωθυπουργός ο Σαμαράς, θα συνεχιστεί η αναγκαία οικονομική βοήθεια», αναφέρουν κατά την εφημερίδα γερμανικοί κυβερνητικοί κύκλοι.

Δεν ξέρω αν η μεταφορά των απόψεων των γερμανικών κυβερνητικών κύκλων είναι ακριβής (συνήθως οι Γερμανοί δημοσιογράφοι είναι πολύ προσεκτικοί σ' αυτά), αλλά αν είναι τότε η γερμανική κυβέρνηση έχει αποφασίσει να αναλάβει ρόλο μεγάλου χορηγού στην προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Διότι η επιβολή πρωθυπουργού σε μια άλλη χώρα μέλος -έστω και βαρύτατα δανεισμένη- από τον δανειστή αποτελεί τόσο προκλητική κατάλυση των βασικών δημοκρατικών θεσμών ενός κυρίαρχου κράτους που δημιουργεί στο εκλογικό σώμα τα τελείως αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θεωρητικά επιδιώκει να αποτρέψει. Προσοχή, είναι τελείως διαφορετικό να λέει μια κυβέρνηση προς μια άλλη χώρα: "ανεξαρτήτως κυβέρνησης ζητούμε να τηρηθούν όσα έχουν συμφωνηθεί" και τελείως άλλο να λένε ουσία στο εκλογικό σώμα "θέλω αυτόν τον συγκεκριμένο πρωθυπουργό αλλιώς θα σε καταστρέψω".

Γιατί κάνουν αυτές τις δηλώσεις; Η συνομωτική θεωρία μπορεί να οδηγήσει και στο συμπέρασμα ότι εξωθούν τα πράγματα στα άκρα για να λύσουν το "πρόβλημα Ελλάδα" πριν αθροιστεί με το πρόβλημα Ιταλία και Ισπανία. Δεν είμαι βέβαιος ότι συμβαίνει αυτό. Ποτέ μην υποτιμάτε στην πολιτική την επιπολαιότητα και την αλαζονεία. Η εμπειρία μου λέει ότι έχουν κατά καιρούς προκαλέσει πολύ μεγαλύτερες ζημιές από τις σατανικότερες συνομωσίες...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail