Καλώς ήρθατε (ξανά) στο 2011


«Ολα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν» τραγουδούσε ο αξέχαστος Νίκος Παπάζογλου στον «Υδροχόο».
Αυτή την αίσθηση έχουν εδώ και μία τετραετία οι πολίτες, η καθημερινότητα των οποίων έχει παγιδευτεί σε ένα παρανοϊκό κλίμα επίθεσης από ξένες δυνάμεις - υπό τις «μελωδίες» νουθεσιών, αφαίμαξης και υποσχέσεων για κάτι καλύτερο, εθνικής ταπείνωσης και αναπόλησης των μεγάλων στιγμών, οργής και παράδοσης στη μοιρολατρία.

Η ένταση διάχυτη και ισομερώς μοιρασμένο σε όλους ένα κακό προαίσθημα ότι «κάτι κολασμένο έρχεται προς τα εδώ», όπως λέει και ο τίτλος του μυθιστορήματος του Ρέι Μπράντμπερι.

Την ίδια στιγμή ηχούν τα... σήμαντρα από τα μεγάλα κερδοσκοπικά κεφάλαια και τους διαχειριστές τους ότι πρέπει να παγώσουν οι επενδύσεις στην πατρίδα μας (λες και ξεπάγωσαν ποτέ) και κυκλοφορούν πληροφορίες για κινήσεις ελαφρού πανικού από τους υπευθύνους των λίγων πολυεθνικών, που έχουν απομείνει ενεργές στον κρανίου τόπο του «σωτήριου» Μνημονίου.

Φυσικά, σε όλο αυτό το τραγικό περιβάλλον που έχει κωμικά πρόσωπα σε θέσεις ισχύος ακούμε για τη σκλήρυνση της στάσης της τρόικας, απαιτήσεις δημοσιονομικές, περικοπές συντάξεων, επιδομάτων κ.ο.κ. Τα μόνα που έχουν μεταβληθεί από τα προεόρτια του... Μεσοπρόθεσμου είναι η ένδειξη στο ημερολόγιο και τα αποθεματικά (υλικά και ψυχολογικά) των πολιτών που έχουν σχεδόν μηδενιστεί.

Είναι δυσάρεστο αλλά αληθές και καθημερινά αποδεικνυόμενο με πάμπολλους τρόπους: οι θυσίες πήγαν χαμένες. Το αποτέλεσμα του γεγονότος ότι οι «διαπραγματευτές» υποχώρησαν σε όλους τους εκβιασμούς της τρόικας είναι οι επόμενοι εκβιασμοί που έρχονται, πολύ αγριότεροι, πολύ πιο απάνθρωποι και εξαιρετικά πιο καλοσχεδιασμένοι.

Η Ελλάδα συνεχίζει το ξέφρενο, κατηφορικό ράλι προς το χάος και εκείνοι που απεργάζονται το κακό όλων μας θα συνεχίσουν να κάνουν ό,τι έπρατταν με μεγαλύτερο ζήλο.

Τα παραπάνω δεν είναι απαισιόδοξες εκτιμήσεις αλλά ψυχρή καταγραφή των δεδομένων· και εκείνων που αφορούν τους αριθμούς και όσων έχουν να κάνουν με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

Ο φαύλος κύκλος πρέπει να σπάσει προτού μας προκαλέσει ασφυξία.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail