Μια σκηνή …σαν παραμύθι!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ

Χθες το μεσημέρι, ο Γιώργος με τον Μήτσο (απόστρατοι στρατιωτικοί), βρέθηκαν στο λεωφορείο, επιστρέφοντας από το κέντρο, μετά από έναν συντροφικό καφέ …. με μπόλικη «ανάλυση»!

Το λεωφορείο (μεγάλο-διπλό, φυσαρμόνικα) είναι φίσκα και οι δύο φίλοι, όρθιοι περί το κέντρο συνεχίζουν απτόητοι την κουβέντα τους, όταν στη συμβολή (λίγο πριν το φανάρι) των οδών Ιλισίων και Σεβάστειας, το λεωφορείο ακινητοποιείται και ο οδηγός διπλο-κορνάρει, για να μετακινηθεί ένα διπλο-παρκαρισμένο Ι.Χ. που εμποδίζει (συνηθισμένα πράγματα εν Αθήναις) !! Μετά από λίγο, ξανα-κορνάρει επίμονα και το ίδιο κάνουν και άλλα αυτοκίνητα, τα οποία εν τω μεταξύ έχουν εγκλωβιστεί πίσω του.

Τότε, από κάπου εμφανίζεται ένας άνετος «κύριος», που κρατά και τρώει μια τυρόπιτα και ο οποίος κοιτά και υπολογίζει …. αν το λεωφορείο χωρά να περάσει τα στενά.

- «Θα το μετακινήσεις ή θα περιμένουμε να φας την τυρόπιτα σου», λέει ο οδηγός!
- «Έλα ρε προχώρα, περνάς», απαντά ο άλλος!
- «Άμα σου φάω τον καθρέπτη, θα ζητάς και τα ρέστα. Άντε πάρτο απ’ εδώ να περάσουμε», λέει σε υψηλότερο τόνο ο οδηγός!
 - «Άντε ρε προχώρα σου λέω ……» και η κουβέντα παίρνει άλλη τροπή, με εκατέρωθεν επιχειρήματα, κοσμητικά επίθετα και χαρακτηρισμούς …. της βαριάς καθομιλουμένης και κάτω από τις ένθερμες επευφημίες του κοινού (των ελεύθερων εγκλωβισμένων της καμπίνας του λεωφορείου)!
Οπότε, ο «κύριος» με την τυρόπιτα, ξαφνικά αποχωρεί από τη σκηνή, εξαφανίζεται και επιφέρει ….. «νέκρα» απόλυτη στο λεωφορείο! Ο οδηγός, προχωρά λίγο ακόμα το όχημα, το πλευρίζει και το στριμώχνεται δίπλα στο ΙΧ και … ξανα-σταματά! Οι επιβάτες αρχίζουν πλέον να διαμαρτύρονται έντονα, να δυσανασχετούν, να βρίζουν και να απειλούν …. τα πάντα όλα!

Αναμονή …. και άλλη αναμονή, πολύ αναμονή, πουθενά ο ΙΧς και ξάπλα στην καρέκλα του ο οδηγός …. να «απολαμβάνει» τον τζερτζελέ!

- «Δεν ανοίγεις να κατέβουμε», του λέει κάποιος (μιας και η στάση είναι στα 20 μέτρα πιο κάτω) και ο οδηγός, του κάνει τη χάρη!

Μεταξύ αυτών που κατεβαίνουν, είναι και ο Μήτσος, που όμως λέει στο φίλο του «περίμενε κι έρχομαι»! Ο Μήτσος, ψάχνει τον «άνετο» να τον πείσει να μετακινήσει το ΙΧ του, αλλά δεν τον βρίσκει και έτσι, βγάζει το κινητό τηλέφωνο του και …φωτογραφίζει τη σκηνή (με τα ακινητοποιημένα οχήματα), από διάφορες γωνίες, την ώρα που οι εγκλωβισμένοι ..... τον κοιτούν σιωπηλοί και με περιέργεια! Κατόπιν, ξανα-μπαίνει στο λεωφορείο και ενώ όλοι τον κοιτούν... με την προσμονή της ελπίδας και την αγωνία της σωτηρίας τους, αυτός σοβαρός και ψύχραιμος, ανακοινώνει:

«Προτίθεμαι να καταγγείλω αυτόν τον ασυνείδητο !! Θα ήθελα, ο οδηγός και κάποιοι από εσάς, να είστε οι μάρτυρες μου»!

Και τότε … μέσα στο λεωφορείο επικρατεί παγωμάρα και με μια υπόκωφη μουρμούρα, οι επιβάτες του στρέφουν την πλάτη και αρχίζουν να το …. αναλύουν μεταξύ τους, ενώ ο μάγκας οδηγός, φιλοσοφημένα του δηλώνει : «Τι τα ψάχνεις, τον μπελά σου θα βρεις και άκρη δεν θα βγάλεις. Αυτοί είμαστε δυστυχώς», παραδέχεται επισήμως και δημοσίως, με …. αμφιλεγόμενη «ειλικρίνεια»!

Και ενώ η βαβούρα καλά βαστά, εμφανίζεται ο «άνετος» ΙΧς, μ’ ένα ποτήρι νες καφέ στο χέρι και προσπαθεί να μπει στο ΙΧ του, αλλά …. δεν χωρά πλέον από την πόρτα του οδηγού (μετά τη σκόπιμη μετακίνηση του λεωφορείου)!! Τώρα, αυτός είναι που κοιτά αγριεμένος τον οδηγό του λεωφορείου, αλλά και αυτός με τη σειρά του, αδιαφορεί και … χαλαρός κοιτά μόνο μπροστά του, στο υπερπέραν !! Οι ελεύθεροι εγκλωβισμένοι στην καμπίνα, χειρονομούν και φωνάζουν ακατανόητα, οι δύο φίλοι έχουν σκάσει στα γέλια και ο «άνετος» ΙΧς … αναγκάζεται τελικά, να κάνει τον καουμπόη, μπαίνοντας από την πόρτα του συνοδηγού και να ξεκινήσει...
απελευθερώνοντας τα στενά, κάτω από τις ζωηρές επευφημίες όλων!

Ο Γιώργος βέβαια (που διηγήθηκε και την ιστορία), ψυλλιασμένος είχε καταλάβει εξ αρχής … το «πείραμα» του φίλου του και την πρόθεση του, να τεκμηριώσει τη «θεωρία» του, που με σθένος είχε υπερασπιστεί, κατά την προηγούμενη πολιτικο-κοινωνική ανάλυση, στον καφέ τους, στο Θησείο!

Υ.Γ. Ένα 2ο (πρωινό) «πείραμα» έδειξε ότι, πολλοί φίλοι απόστρατοι που το διάβασαν, ενδιαφέρθηκαν (παρασκηνιακά) να μάθουν : «ποιοι στ’ αλήθεια είναι, …ο Γιώργος με τον Μήτσο»!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail