Ισόβιο ασφαλιστήριο υγείας ή ετησίως ανανεούμενο;

Τα ασφαλιστικά συμβόλαια περιέχουν πολλές λεπτομέρειες και μία από τις σημαντικότερες είναι ο χαρακτηρισμός του συμβολαίου.

Η νέα τάση όπως εκτιμούν οι Ασφάλειες ΜΙΝΕΤΤΑ είναι οι εταιρείες τους κινδύνους είναι να μην αναλαμβάνουν πλέον ισόβια δέσμευση έναντι των πελατών τους, αλλά να έχουν το δικαίωμα να αναπροσαρμόζουν τα προγράμματά τους κάθε έτος ανάλογα με τις οικονομικές τους ανάγκες.

Η διαφορά με το ισόβιο νοσοκομειακό πρόγραμμα είναι μεγάλη. Στο ισόβιο η κάλυψη διατηρείται η ίδια για όσο διάστημα ο κάθε ασφαλισμένος ζει, αλλά στο ετησίως ανανεούμενο πρόγραμμα η κάθε εταιρεία αλλάζει τους όρους του προγράμματός της.

Σημειώνεται πως τα παλαιά συμβόλαια νοσοκομειακής περίθαλψης είχαν ισόβια διάρκεια. Τώρα οι περισσότερες εταιρείες προσφέρουν συμβόλαια που ανανεώνονται κάθε χρόνο με δυνατότητα μάλιστα μονομερούς τροποποίησης των όρων από την πλευρά της ασφαλιστικής εταιρείας.

Σήμερα είναι λίγες οι εταιρείες που συνεχίζουν να προσφέρουν ισόβια συμβόλαια αλλά η τιμή είναι σχεδόν διπλάσια από το ετήσια ανανεούμενο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail