Ή παπάς-παπάς ή ζευγάς-ζευγάς

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ

Καλά λέμε ότι ζούμε ….. στη «Χώρα των θαυμάτων», στη Χώρα των θαυματοποιών, των τσαρλατάνων και των …. παπατζήδων!

Τελικά οι πολιτικοί μας, όταν λένε άσπρο, σίγουρα εννοούν μαύρο και τούμπαλιν (άντε τώρα να τους βρεις και να τους καταλάβεις)! Θυμηθείτε πόσους και πόσους «παπατζήδες» εμπιστευτήκαμε, ακολουθήσαμε και τους δοκιμάσαμε, για να μας φτάσουν εδώ που μας έφτασαν και όμως, απ’ ότι φαίνεται …. μυαλό δεν βάλαμε! Κολλημένοι εκεί, στον τζόγο με τους «παπατζήδες», πιστέψαμε κατά καιρούς, σε επαναστάτες της «Αλλαγής», σε εκσυγχρονιστές της «δημιουργικής λογιστικής», σε σεμνούς και ταπεινούς κηφήνες του «απόλυτου μηδέν» και βέβαια .... σ’ αυτό το ονειροπαρμένο αστροπελέκι του «λεφτά υπάρχουνε», για να φτάσουμε τελικά και στα σημερινά «απολειφάδια» του πολιτικού συστήματος, στους «παίχτες» της ανικανότητας και της ανοησίας!

Είδαμε τα οδυνηρά και ακατανόητα καμώματα αυτής της Κυβέρνησης (των παλαιο-κομματικών παπατζήδων) και ΤΩΡΑ που επιτέλους, αυτοί ετοιμάζονται να διαλυθούν και να ξεκουμπιστούν οριστικά, ΤΩΡΑ είναι ακριβώς, που άρχισε να αναδύεται και να παίζεται ξανά στην πιάτσα, μια νέα παρτίδα « παπά» από την επερχόμενη νέα Κυβέρνηση, αυτή …. των μεταλλαγμένων «παπατζήδων»!

Έτσι, ενώ η Κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, μας παίζει ακόμα τον «παπά» και ισχυρίζεται ότι διαπραγματεύεται με την Τρόικα, παρά δίπλα της, ο μαθητευόμενος ΣΥΡΙΖΑ, είναι αυτός .... που μάλλον «χέζεται» από την τρομάρα του – συγνώμη πανικοβάλλεται ήθελα να πω!
Δεν εξηγείτε αλλιώς, αυτό το αλλαλούμ του παπα-ΣΥΡΙΖΑ:

- Μας έλεγαν ότι δεν ήθελαν κουβέντες με τον Βενιζέλο, αλλά εννοούσαν ότι θέλουν μια συνάντηση τετ-α-τετ, διακριτική όμως σαν «ερωτικό» ραντεβουδάκι!

- Μας έλεγαν ότι ήθελαν εκλογές …από χθες μάλιστα, αλλά όμως εννοούσαν ότι, μπορεί και να περιμένουν ακόμα και … ένα χρόνο, ώστε και τα μερομήνια να είναι κατάλληλα και …. να τους βολεύουν!

- Μας έλεγαν ότι δεν θα ψηφίσουν ΚΑΝΕΝΑ νέο Πρόεδρο (ακόμα και τον γέρο-Γλέζο να προτείνει η ΝΔ), αλλά όμως εννοούσαν ότι, μπορεί και να ψηφίσουν τελικά …. ακόμα και αυτόν τον Καραμανλή, αρκεί να τους κλείσει ένα ραντεβού με την Μέρκελ ή έστω με τον Γιούγκερ!

- Μας έλεγαν ότι «θα τα σκίσουν τα ρημάδια τα …. μνημόνια», αλλά όμως εννοούσαν ότι, μπορεί και …. να «αναγκαστούν» να τα ακολουθήσουν (Μητρόπουλος), αντιγράφοντας …. από το «σκονάκι», που θα τους δώσουν οι παλιοσειρές παπατζήδες της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!

- Μας έλεγαν ότι δε συνομιλούν με τους τοκογλύφους και τα γεράκια των διεθνών χρηματαγορών, αλλά όμως εννοούσαν ότι, οι πρωτοκλασάτοι τους (Δραγασάκης, Παπαδημούλης, Τσακαλώτος και Σταθάκης), μπορούν να κάνουν μαζί τους, …. εντατικά προπτυχιακά φροντιστήρια, μπας και πάρει επιτέλους το πτυχίο του, ο Αρχηγός Αλέξης!

…. και κατά τ’ άλλα, ο δύσμοιρος Σκουρλέτης μαζί με τον Λαφαζάνη, παραμένουν μόνοι τους επί των επάλξεων, έτσι ώστε επαναστατικά αγέρωχοι, να κρατούν ψηλά το λάβαρο …. του αγώνα της «Ριζοσπαστικής Αριστεράς»!!

Πούντους τώρα ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ τους λαϊκούς επαναστάτες – ανατρεπτικούς, γνωστούς ….. κράχτες των «παπατζήδων», που με μια αφέλεια παραδοσιακού «μάγκα», είχαν κωδικοποιήσει την πολιτική και το πρόγραμμα του παπαΣΥΡΙΖΑ, με το ατράνταχτο επιχείρημα … της πιάτσας: «Μα γιατί όχι !! Εξάλλου, τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον έχουμε δοκιμάσει, για να τον κρίνουμε» !!
Ωραίοι οι «τύποι», αλλά παραβλέπουν το γεγονός ότι, ούτε και την «κόκα» την έχουμε δοκιμάσει, για να την κατηγορούμε και να την αποφεύγουμε (τουλάχιστον, οι έχοντες σώας τας φρένας)!!

Επιτέλους, ας το πάρουμε χαμπάρι !! Με τους παπατζήδες, χαΐρι δεν θα δούμε !! Η βρωμιά, η μούχλα και η σαπίλα που μας περιβάλλουν, ανακυκλώνονται επί δεκαετίες, διότι σίγουρα ΕΜΕΙΣ …. «κάτι» δεν κάνουμε καλά !! Είναι αφελές και υποκριτικό, από τη μια μεριά να λέμε διαρκώς ότι : εγώ επέλεξα σίγουρο χαρτί, αλλά ο παπατζής με γέλασε (!!) και από την άλλη, να μη ξεκολλάμε από .... τον πάγκο των παπατζήδων!

Πιστεύω ότι μόνο η αλάνθαστη φύση, είναι αυτή που μπορεί να μας δείξει το δρόμο και τη μέθοδο ….. της αναζωογόνησης, να μας δείξει δηλαδή, ΠΩΣ να διορθώσουμε το λάθος μας!

Ένα επί χρόνια εγκαταλελειμμένο (και ίσως καταπατημένο) «κτήμα», που έχει πλέον γεμίσει ζιζάνια, παράσιτα και αγριάδα, πλέον δεν μπορείς να το «σώσεις» …. απλώς ψεκάζοντας το. Το κακοφορμισμένο αυτό «κτήμα», είναι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟ, διότι δεν μπορεί να σπαρθεί και να καρπίσει, δεν μπορεί να παράγει και να αποδώσει, αν προηγουμένως δεν αποψιλωθεί τελείως και αν ….. δεν ζευγαριστεί βαθιά, με το αλέτρι να χωθεί πολύ βαθιά μέσα του!

Η μόνη μας ελπίδα λοιπόν είναι, …. να συνέλθουμε και να αντιληφθούμε την πραγματικότητα, να αποτοξινωθούμε από το τζόγο του «παπά», να εξομολογηθούμε στον εαυτό μας και στα παιδιά μας, για να μπορέσουμε έτσι να ξανα-γεννηθούμε ψυχικά και ηθικά, να μηδενίσουμε την κυριαρχία μας, δίνοντας τα σκήπτρα στα νιάτα και μετά δίπλα τους, να ξανα-αρχίσουμε απ' την αρχή, ..... γκρεμίζοντας τούτο το άθλιο «ερείπιο», έτσι ώστε μετά, όλοι μαζί να ξανα-χτίσουμε … μια καλυβούλα έστω, που όμως θα είναι καθαρή, αξιοπρεπής, τίμια και γερή και κυρίως ….. θα είναι κατα-δικιά μας!

Η παραπάνω «θεωρία» του εξαγνισμού και της υπέρβασης, για να γίνει πράξη θέλει ασφαλώς σκληρή δουλειά, πολύ πόνο και γερά κότσια, θέλει πολλές προσωπικές θυσίες και αυταπάρνηση, ειδάλλως, ΕΜΕΙΣ θα συνεχίσουμε έτσι ….. χάσκοντες, να υπερηφανευόμαστε «εθνολεβέντικα» για τους λαμπρούς προγόνους μας, τους πολλούς εχθρούς και τα παλιά ξεχασμένα μεγαλεία μας και ΕΚΕΙΝΟΙ από κει πάνω, να μας βλέπουν και να ντρέπονται, …. για την κακιά «φύτρα» που αφήσανε πίσω στον τόπο τους!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail