Στο Ζάππειο μια μέρα...

Ανεβάζει τον πήχυ η Κυβέρνηση Σαμαρά για τους εργαζόμενους και τους ανέργους. Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ζητά η τρόικα στο ασφαλιστικό, μειώνεται η σύνταξη και αυξάνουν τα χρόνια εργασίας. Πάμε για πρωταθλητισμό δηλαδή. Είδαν οι ξένοι, ότι η Ελλάδα ποτέ δε πεθαίνει κι αποφάσισαν, να φουλάρουν τις μηχανές.

Βέβαίως μέσα σε διάστημα δύο ετών δεν μπορεί μια κυβέρνηση, να δείξει το εύρος των δυνατοτήτων της, γι αυτό αποφάσισαν, να μείνουν κι άλλο, για να μας σώσουν για τα καλά.. Μεσσήνιοι όντες ξέρουν πώς να βγάζουν το λάδι και πώς να το αξιοποιούν σωστά.

Από σωτήρες να μένει, δε θα πάρουμε άλλο, κυβερνήτες πατριώτες ψάχνουμε. Στα σημερινά μας χάλια φτάσαμε, γιατί μετά την πτώση της χούντας είχαμε την αφέλεια, να ψηφίζουμε" μάγους."

Αν πάρουμε έναν οποιονδήποτε Έλληνα με μέση εκπαίδευση και κοινή λογική, πιστεύετε, ότι θα τα κατάφερνε λιγότερο καλά απ' όσο οι κρατούντες; Πόσες γνώσεις και πόση ειδίκευση χρειάζεται κάποιος, για να ξεκληρίσει έναν λαό; Πόσο δύσκολο είναι, να αφαιμάζεις καθημερινά φτωχούς βιοπαλαιστές, ανέργους, χαμηλοσυνταξιούχους με βροχή πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, προκειμένου να αυξήσεις τα έσοδα του δημόσιου κορβανά, τα οποία στη συνέχεια θα παραδώσεις στους αετονύχηδες φίλους δανειστές; Άν αυτοί μείνουν ικανοποιημένοι προς στιγμήν από τις ανθρωποθυσίες, θα σου εξασφαλίσουν τη δόση, που θα σε πάει λίγο πιο κάτω και πάλι απ' την αρχή.

Άραγε, πώς θα περιγράψουν οι ιστορικοί του μέλλοντος τούτα τα μαύρα χρόνια των μνημονίων και του αφανισμού των Ελλήνων;

Αφήστε κάτω τη χατζάρα, δεν έμεινε τίποτε άλλο, να κόψετε και πιάστε τα λογιστικά βιβλία, καλέστε Έλληνες και ξένους οικονομολόγους, ψάξτε, αλλάξτε πλεύση, η χώρα ψυχορραγεί και δεν υπάρχει τίποτα πιο επικίνδυνο από το πληγωμένο θηρίο.

Γι αυτό καλύτερα το καπελάκι σας και δρόμο! Αντωνάκη. Και μην ποντάρετε στους ξένους φίλους σας, γιατί αυτοί σας έχουν για πρώτο πιάτο στο θερίο! Αντωνάκη.

Μαρίνα Σολδάτου
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail