Μαύρες σελίδες ιστορίας γράφει ο Βαρθολομαίος. Πρωτοφανείς εκφράσεις που σβήνουν αιώνες ιστορίας

Στρατής Μαζίδης

Μαύρες σελίδες ιστορίας γράφει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης Βαρθολομαίος που προφανώς μπερδεύει τον προσδιορισμό "οικουμενικός" με τον Οικουμενισμό.

Το ρεπορτάζ της Hurriyet είναι ενδεικτικό για το ραγιαδισμό απέναντι στο πάπα, τον εκπρόσωπο δηλαδή εκείνων που παλαιότερα κατέκαψαν και λεηλάτησαν την Πόλη κατά την πρώτη άλωση στο όνομα δήθεν του Χριστιανισμού.

Ο Βαρθολομαίος σύμφωνα πάντα με τη Hurriyet δήλωνε προ της επίσκεψης:

«Περιμένουμε με ανυπομονησία την επίσκεψη του αδελφού μας, του Πάπα Φραγκίσκου. Θα είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα στις θετικές σχέσεις μας ως αδελφές Εκκλησίες».

Αδερφές Εκκλησίες; Από πού κι ως πού αδερφές (από ένα σημείο και μετά) με τόσες και τεράστιες δογματικές διαφορές; Από κι ως που αδερφές με έναν αρχηγό κράτους που διαθέτει κεντρική τράπεζα και έχει παραμορφώσει το χριστιανισμό; Επανέκαμψαν οι λατίνοι και το γνωρίζει μόνο ο Βαρθολομαίος;

Υπάρχει Σύνοδος στο Φανάρι; Υπάρχει Ελλαδική Εκκλησία; Υπάρχει Πατριαρχείο στην Αλεξάνδρεια, την Αντιόχεια, τα Ιεροσόλυμα και τη Μόσχα να βγουν να τον μαζέψουν; Οι Ιεροί Κανόνες τι λένε για αυτό; Μήπως προβλέπουν πτώση από το θρόνο;

και συνεχίζει η εφημερίδα:

Ο Πάπας έτυχε υποδοχής από τις τουρκικές αρχές και τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Αεροδρόμιο Ατατούρκ λέγοντας: "Αγιώτατε, αγαπητέ αδελφέ εν Χριστώ, σε καλωσορίζουμε με μεγάλη χαρά, εκτίμηση και αγάπη. Ευλογημένος είναι αυτός που έρχεται στο όνομα του Κυρίου"

Κι ο αγαπητός, ευλογημένος, αγιότατος εν Χριστώ αδερφός πήγε πρώτα στο Μπλε Τζαμί να συμπροσευχηθεί με τον ιμάμη όπως είχε κάνει και ο προκάτοχός του παλαιότερα που μετά είχε δηλώσει ότι απλά διαλογιζόταν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail